Samen maatschappelijke impact realiseren!

WORD PARTNER VAN ONBEPERKT FEEST!

 

HandicapNL maakt zich hard voor inclusieve festivals met het programma Onbeperkt Feest. Het afgelopen jaar zijn er maar liefst 20 miljoen festivaltickets verkocht, waarvan slechts 50 voor mensen met een handicap. Dat moet anders! In 2019 hebben HandicapNL en de NRPU als pilot de Zwarte Cross toegankelijk gemaakt en in 2021 & 2022 staan er nóg 5 festivals op de planning. HandicapNL stopt niet totdat ieder festival in Nederland volledig toegankelijk is voor mensen met een handicap. 

⇽ Ga naar de homepage van toegankelijke festivals

Wat kun je als partner verwachten?

Als partner van de inclusieve festivals is jouw bedrijf zichtbaar als dé aanjager van diversiteit en inclusie! Dit vertaalt zich in:  

  • Een unieke kans om jullie MVO/CSR beleid op het gebied van Inclusie en Diversiteit zichtbaar te activeren op en rondom grote festivals in Nederland;
  • Hoogwaardige zichtbaarheid op en rondom het festival en op het festivalterrein; 
  • Inzet van je medewerkers op de festivalactivatie;
  • Spraakmakende lokale en nationale media aandacht (pers, social media, TV en radio);
  • Toegang tot een backstage relatie event waar koplopers bij elkaar komen;
  • En meer…

Neem direct contact met ons op

Wil je meer weten over een mogelijke samenwerking?

Bekijk onze pitch!

Onze missie

Tot op de dag van vandaag is het niet vanzelfsprekend dat mensen met een handicap volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een goede, betaalde baan, lekker sporten, op stap gaan met je vrienden of de liefde vinden. Eén van de barrières waar ze tegenaan lopen is de ontoegankelijkheid van publieke gelegenheden. HandicapNL vindt dat dit opgelost moet worden en maakt zich hard voor een toegankelijk Nederland.

Een pilot op de Zwarte Cross

Samen met de NRPU (No Restrictions, Party Unlimited) hebben we een all-in party concept ontwikkeld waarbij we de festival organisatoren volledig ontzorgen en álle faciliteiten regelen voor bezoekers met een handicap. Ons concept is voor het eerst geïntroduceerd tijdens de Zwarte Cross 2019. Vanwege het grote succes gaan we dit concept vanaf 2021 op verschillende festivals verder uitrollen.

Koplopers in toegankelijke festivals

We slaan daarvoor de handen ineen met koplopers in de entertainmentsector en gaan in samenwerking met onder andere MOJO (Pinkpop, Lowlands), De Feestfabriek (Zwarte Cross, Manãna Manãna), Apenkooi (Strafwerk Festival, DGTL ), AAA (Royal Park, Concert at Sea) en de Dutch Grand Prix ervoor zorgen dat festivals toegankelijk zijn voor mensen met een handicap.

Zichtbaar maatschappelijk impact maken

Festivals en evenementen zijn een mini maatschappij in het klein. Door hun tijdelijke aard en hun “can-do-mentaliteit” zijn ze uitermate geschikt als proeftuin en hebben ze een voorbeeldfunctie voor verschillende maatschappelijke of duurzaamheidthema’s, waaronder ook inclusie. Daarnaast starten we samen met deze koplopers in de entertainmentsector een grootschalige landelijke campagne en lobbyen we voor een Nederland waarin uiteindelijk alle festivals inclusief gaan worden.

De festival agenda voor 2021*:

*Mañana Mañana, Straf_Werk en de Zwarte Cross zullen door de Covid-19 restricties plaatsvinden in 2022

Neem contact met ons op!

Verschillende partners, zoals Tommy Hilfiger en de Silent Disco Box, steunen ons programma voor inclusieve festivals. Als partner zijn zij dé aanjager van diversiteit en inclusie! Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan direct contact op met Ilja Tersteeg, Senior Fondsenwerver & Corporate Partnerships bij HandicapNL (e-mail: ilja@handicap.nl / telefoon: +31 638747076) of laat hier je gegevens achter.

Neem contact op!

Deze partners gingen je voor:

 

 

 

Logo apenkooi

 

 

File:Poly Inc. Logo.svg - Wikimedia Commons

 

 

 

Logo feestfabriekgreenevents

 

DHL_Logo

 

 

 

Logo Surfana Festival zwart

Special social clubWalraven-logo-1

 

 

 

 

 

Tommy_Hilfiger_Logo

 

 

logo Kayori