Knoop Gala 2020

Knoop Gala 2020

Het Knoop Gala is het jaarlijks terugkerende muziekgala van HandicapNL en de NTR vanuit het Amsterdamse theater Carré, gepresenteerd door Paul de Leeuw en Diewertje Blok. Het Knoop Gala is een avondvullende show waarin talenten met een verstandelijke beperking optreden met bekende Nederlandse artiesten en het Metropool orkest.

22 dec

Heb je het gemist?

Op 22 december 2020 werd weer een gloednieuwe, hartverwarmende editie uitgezonden van het Knoop Gala. Heb je het gemist? Kijk het hier terug!

Bijzondere editie

Dit jaar was een zeer speciale editie, want we hebben een dampend Carré ingewisseld voor een intieme concert setting, waarin de muzikale optredens elkaar afwisselen met live verbindingen met familie en geliefdes die niet in de zaal aanwezig kunnen zijn.

Het was een editie waarin naast muzikaal talent extra aandacht werd gevraagd voor de impact die corona heeft op jongeren met een verstandelijke beperking. De centrale boodschap: niemand mag met Kerst alleen zijn.

Waarom het Knoop Gala?

Het Knoop Gala biedt mensen met een verstandelijke beperking een podium om hun talent te laten zien én de avond van hun leven te beleven. Daarnaast vragen we aandacht voor de groeiende eenzaamheidsproblematiek onder deze groep jongeren. Het Knoop Gala brengt plezier, hoop en licht. Je bent niet alleen, wij zijn hier voor jou!

 

“Het is voor mij een eer om het Knoop Gala te mogen presenteren. Op geen ander podium zijn de emoties zo puur en spontaan.” – Paul de Leeuw

 

Centrale boodschap

Jongeren met een handicap worden extra hard geraakt door de coronacrisis. Met Kerst voor de boeg zien wij een diepgewortelde eenzaamheid onder deze groep. Deze jongeren hebben vaak geen vriendenkring, hun werk is tijdelijk stopgezet of ze kunnen niet meer thuis wonen bij hun ouders. Hoe moet het voelen om Kerst door te brengen in een instelling tijdens de lockdown? HandicapNL vindt het onaanvaardbaar dat jongeren met een handicap zich eenzaam voelen. Dat kan niet en dat mag niet. Niet met Kerst. Nooit.

Vrienden voor het leven

En het is ook niet nodig. Dankzij het vriendschapsprogramma Buddies van HandicapNL hoeft niemand met een handicap zich eenzaam te voelen. Met honderden vrijwilligers zorgen wij er nu al voor dat jongeren met een handicap vriendschap kunnen ervaren. HandicapNL zit niet stil tot iedere jongere met een handicap kan rekenen op een vriend of vriendin. Daarvoor zijn niet alleen meer vrijwilligers, maar is ook veel meer geld nodig. Met jouw donatie kunnen we de 200 jongeren die nu op de wachtlijst staan, helpen om een buddy match te vinden!

Steun Buddies!

Het programma [Buddies] van HandicapNL is volledig afhankelijk van donaties. Vind jij [Buddies] ook zo’n mooi initiatief? Word donateur en geef jongeren met een handicap een vriend of vriendin!

Word donateur