Dit zijn ze dan: de Knoop Gala kandidaten 2020!

Op 22 december 2020 was het Knoop Gala weer een groot feest! De deelnemers hebben ons omver geblazen met hun geweldige optredens in Carré. Hier vind je al een klein voorproefje van de kandidaten. Én welk liedje zij gaan zingen met welke BN’er. Dus wacht niet langer en lees verder!

Nick

Nick is een geboren volkszanger en samen met Tino Martin opende hij het Knoop Gala 2020! Het nummer ‘vanavond is alles’ is een échte knaller om mee te beginnen. Nick woont in een zorginstelling waar helaas afgelopen jaar een corona-uitbraak heeft plaatsgevonden. In deze tijd heeft hij zijn moeder niet kunnen zien en dat was erg moeilijk en eenzaam. Nu zijn er beter tijden. Want hoewel Nick niet kan lezen en schrijven, hij is dol op zingen!

Eveline

Deze dwarsfluit-ster heeft echt staan shinen tijdens haar optreden met Nick en Simon. Ze is geboren met Syndroom van Down, maar dat weerhoudt haar er niet van om veel uitdagingen aan te gaan. Eveline heeft drie banen in Gouda: ze werkt in de horeca, als verzorgster van dementerende bejaarden en in een kadowinkeltje. Daarnaast heeft ze ook nog een grote passie om op de catwalk te lopen en om model te staan. Tijdens de uitzending van het Knoop Gala heeft ze samen met het zangduo Nick & Simon het nummer: ‘El Conndor Pasa’ laten horen. Wat een top optreden was dat!

Petrus

Petrus is geboren met een gehoorbeperking: doof aan één kant en aan de andere kant een gehoorapparaat. Desondanks is hij super muzikaal en bespeelt hij ook meerder instrumenten, waaronder piano en gitaar. Hij is ook nog eens een geweldig acteur en vaak te vinden in de Momo-theaterwerkplaats. De 24-jarige Petrus heeft samen met Francis Broekhuizen staan stralen op het podium. Samen hebben zij het publiek verbijsterd met het nummer ‘Climb every mountain’ van The Sound of Music!

Erwin

Het leven is soms flink lastig voor Erwin, want hij zit in een rolstoel en is verstandelijk gehandicapt. Zo is het lastig voor hem om vrienden te maken en op zichzelf te kunnen wonen. Hij wordt heel erg blij van optreden met zijn band waar hij de leadzanger is. Erwin heeft hier al veel muzikale ervaring op gedaan. Samen met Clouseau heeft hij een medley gezongen van maar liefst drie verschillende nummers.

Beer

Beer is 48 jaar en een echte muziekfanaat en schrijft ook eigen nummers. Beer voelt zich elke dag anders en ze kleedt zich naar hoe ze zich voelt. Haar motto luidt dan ook: ‘je mag zijn wie je wil zijn’. Door haar verstandelijke beperking wordt ze vaak jonger geschat dan dat ze eigenlijk is. Ze vindt het moeilijk dat het in Nederland allemaal om ‘normaal doen’ gaat en ze daardoor niet alles kan en mag. In haar zelfgeschreven liedjes verwerkt ze deze worsteling. Gordon heeft samen met Beer het nummer ‘Ik hou van jou’ aan ons laten horen tijdens het Knoop Gala.

Cheyenne

De allergrootste wens van deze rockfan is meedoen aan het Knoop Gala! En laat die wens nu zijn uitgekomen. Chayenne werkt bij een lunchroom onder begeleiding en heeft hier al een aantal diploma’s behaalt. Het is een spannende tijd voor haar, want ze gaat binnenkort op zichzelf wonen! ‘Ze huilt maar ze lacht’ is een prachtig nummer van zangeres Maan dat Chayenne samen met haar heeft laten zien tijdens het Knoop Gala. De Brabantse Cheyenne is een geweldige gitarist en dat is dan ook niet verborgen gebleven tijdens haar optreden.

Charles

Sinds kort woont Charles zelfstandig via Cordaan in Amsterdam-Oost. Overdag werkt hij bij een biologische bakkerij, waar hij met zijn vriendelijkheid de broodjes over de toonbank laat vliegen. Hij is een echte volkszanger en zijn grote idolen zijn André Hazes en Frans Duijts. Dit optreden is dan ook iets wat je niet verwacht. Tijdens zijn optreden heeft Charles samen met rapper Bizzey ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’ gezongen. Met een zelfgemaakte rap-versie van dit nummer was dit een bijzonder optreden.

Symon

Een grotere Abba én orgel fan ga je niet vinden. Symon bezoekt het liefst elke kerk in Nederland om dit magische instrument te bekijken en te mogen bespelen. Met zijn 25 jaren jong is hij altijd keurig gekleed in jasje-dasje en vlogt hij er op los. Samen met alle artiesten sluit heeft hij deze mooie avond afgesloten met ’thankyou for the music’. Het was een spetterende finale!

22 dec

Heb je het gemist?

Op 22 december 2020 werd weer een gloednieuwe, hartverwarmende editie uitgezonden van het Knoop Gala. Heb je het gemist? Kijk het hier terug!

Altijd up-to-date

Altijd op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom inclusieve muziek, theater en dans? Sluit je dan aan bij [On Stage]: muzikale vrienden van HandicapNL, een speciale community voor jou! Word lid en mis niks.

Word lid!

Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Music Unlimited: inclusieve muziekverenigingen
Music Unlimited: inclusieve muziekverenigingen