HandicapNL en Natuurmonumenten maken 40 natuurgebieden toegankelijk

Voor ruim 4 miljoen Nederlanders met een fysieke beperking is het bezoeken van natuurgebieden een lastige opgave. Zandpaden, klaphekjes of steile hellingen zijn niet toegankelijk. Daarom zijn HandicapNL en Natuurmonumenten het project ‘Natuur toegankelijk voor iedereen’ gestart.

 

HandicapNL vindt dat mensen met een handicap moeten kunnen gaan en staan waar ze willen. Daarom ondersteunen wij projecten die openbare gelegenheden toegankelijk maken. Deze steun is volledig afhankelijk van donaties. Sta jij achter onze missie?

Word donateur

Natuur voor iedereen!

Met het project ‘Natuur voor iedereen! Oók voor mensen met een beperking’ wordt natuur toegankelijker gemaakt voor mensen met een beperking. Zandpaden, klaphekjes of gebrekkige parkeerplaats vormen nu nog vaak onneembare hindernissen. Niet alleen voor iedereen in een rolstoel of met een rollator, maar ook voor mensen met een kinderwagen.

Samenwerking

HandicapNL en Natuurmonumenten hebben eind 2019 maar liefst 40 natuurgebieden toegankelijk gemaakt. Deze informatie is te vinden op informatiepanelen in het natuurgebied, op de route app en op de website van Natuurmonumenten. Speciaal voor blinden en slechtzienden is de informatie beschikbaar via een audioroute. ‘Natuur voor Iedereen’ is mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij.

 

Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”