Wie wint dit jaar de Pier de Boer prijs 2023?

Wie wint dit jaar de Pier de Boer prijs 2023?

Fonds SPZ en HandicapNL reiken in 2023 weer de tweejaarlijkse Pier de Boer prijs uit. Het thema dit jaar is ‘Coach van de Toekomst’.

De winnaars van de Pier de Boer prijs 2019
De winnaars van de Pier de Boer prijs 2019

Het Pier de Boer event

De Pier de Boer prijsuitreiking vindt vrijdag 15 september plaats in Theater de Speeldoos in Baarn. Tijdens dit feestelijke evenement worden de prijswinnaars in het zonnetje gezet.

Pier de Boer
Pier de Boer

Wat win je met de Pier de Boer prijs?

De Pier de Boer prijs 2023 bestaat uit een bronzen beeld en én een geldbedrag van (maximaal) € 25.000.

Dit bedrag kan in één keer worden besteed of in een aantal opeenvolgende jaren.

Tijdens het Pier de Boer event op 15 september reiken we ook nog een publieksprijs uit van € 10.000 en twee aanmoedigingsprijzen van (maximaal) € 5.000.

 

Jury

De vakjury beslist wie de Pier de Boer prijs 2023 wint. Het publiek stemt tijdens het evenement welke genomineerde de publieksprijs in ontvangst mag nemen.

  • Lees hier meer over Pier de Boer

    Pier de Boer wordt gezien als de grondlegger van de sociaal pedagogische zorg in Nederland. Daarbij was hij vooral bezig met de bemiddeling en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking naar werk. Waarbij met ‘werk’ een activiteit wordt bedoeld waarbij een prestatie gevraagd wordt, er samenwerking is, die niet vrijblijvend is, en er klanten of opdrachtgevers betrokken zijn. Dat kan regulier werk zijn (met begeleiding van een jobcoach bijvoorbeeld), maar ook arbeidsmatige dagbesteding of beschut werk. ‘Werk’ kent dus vele varianten. Belangrijk daarbij is dat de ‘werknemer met een verstandelijke beperking’ het zélf als werk ervaart.

Stap dichterbij

De feestelijke avond staat in het teken van ‘samen werken’. Want het is vanzelfsprekend dat mensen met een verstandelijke handicap meedoen aan het dagelijkse leven. Ook als het gaat om wonen, vrije tijd of (betaald) werk.

Iedereen maakt onderdeel uit van onze SamenWereld, mensen mét en zonder handicap. De ene heeft alleen wat extra hulp nodig. Bijvoorbeeld bij het vinden van een geschikte werkplek, in het uitvoeren van werk of om zich verder te ontwikkelen.

De organisaties die hen daarin begeleiden, noemen wij de ‘Coaches van de Toekomst’. Zij brengen immers de droom van mensen met een handicap dichterbij.

Genomineerden Pier de Boer prijs 2023

De onderstaande organisaties zijn genomineerd voor de Pier de Boer prijs 2023. Stuk voor stuk nu al winnaars. Het was moeilijk om een keuze te maken uit alle aanvragen. De kwaliteit van de inzendingen was bijzonder hoog. En dat is mooi nieuws! Het betekent dat we samen stappen vooruitzetten naar een SamenWereld waarin iedereen meedoet.

De vier genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

De winnaar van 2021

Stichting Phusis was de trotse winnaar van de Pier de Boer prijs in 2021. Bekijk hieronder de video.

Eerste Sitdown Café: het dak ging eraf!
Eerste Sitdown Café: het dak ging eraf!
Vacature: Directeur/bestuurder
Vacature: Directeur/bestuurder