Vrijetijdsbesteding met een beperking

Vrijetijdsbesteding met een beperking

Iedereen heeft recht op vrijetijdsbesteding. Bij een muziekvereniging gaan, sporten of een dagje uit. Klinkt als de normaalste zaak van de wereld toch?

Toch kunnen veel mensen niet meedoen met dit soort activiteiten. Denk aan een gemiddeld publiek bij een festival. Een gemiddelde sportvereniging. Hoeveel mensen met een beperking zie je ‘gewoon’ meedoen? Te vaak zien we nog dat mensen met een beperking in aparte groepjes hun vrije tijd doorbrengen. Dit moet anders.

Vrijetijdsbesteding is geen luxe, maar een noodzaak. Je wordt erdoor uitgedaagd, je sluit en onderhoudt vriendschappen. Je ontmoet er mensen. En in die ontmoeting ontstaat er begrip voor elkaar.

Iedereen verdient een leuke dag. Dat vind jij toch ook? 

Leuke activiteiten voor mensen met een beperking

Wij maken vrijetijdsbesteding toegankelijk. Omdat we vinden dat toegankelijkheid een normale zaak moet zijn. Net zoals bijvoorbeeld brandveiligheid. Zodat iedereen welkom is en mee kan doen.

We maken dagjes uit mogelijk, omdat iedereen verdient om er even tussenuit te gaan. Hoe we dat doen lees je hieronder.

 • Afbeelding van Dutch Grand Prix

  Dutch Grand Prix

  HandicapNL en de organisatie van de F1 Heineken Dutch Grand Prix slaan de handen ineen om het evenement voor de derde keer op rij toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.

  Lees meer over de Dutch Grand Prix >

 • Afbeelding van Schommelstoel voor de Berkelhof

  Schommelstoel voor de Berkelhof

  In ‘de zintuigentuin’ van Stichting de Berkelhof staat nu een speciale schommelstoel voor mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB). Nu kunnen de bewoners elkaar letterlijk en figuurlijk een duwtje geven. Maar bovenal samen buiten genieten.

  Lees meer over de speciale schommelstoel >

Wij maken een leuke dag voor mensen met een beperking mogelijk

Icon ticketsInclusieve festivals

We maakten festivals inclusief met onze extra care tickets. We stonden op Amsterdam Open Air, Milkshake, F1 Heineken Dutch Grand Prix, Awakenings en nog veel meer fesitivals! Dit jaar willen we zoveel mogelijk festivals in staat stellen toegankelijkheid zelf te verzorgen.

Lees meer over toegankelijke festivals >

Klavertje vierKlein geluk

Met ons programma ‘Klein Geluk’ kunnen wij mensen met een beperking laten genieten van de kleine dingen die het leven de moeite waard maken. Zoals genieten van een huiskamerconcert, meerijden in een enorme vrachtwagen, spelen in een aangepaste schommel of vier dagen op vakantie in de natuur.

Lees meer over Klein Geluk >

Een vraag indienen?

Neem voor meer informatie contact op met Ans via (030) 2363 777 of mail naar festivals@handicap.nl.