Samenwerking VriendenLoterij

Samenwerking VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt HandicapNL dankzij haar deelnemers. In 2020 ontving HandicapNL een bedrag van € 1.407.389. Hiermee kunnen we veel mooie projecten ondersteunen, zodat mensen met een handicap een waardevol leven krijgen.

Steun HandicapNL met een lot

Duizenden spelers van de VriendenLoterij spelen specifiek mee voor HandicapNL. Hier zijn we de spelers enorm dankbaar voor. Draag jij HandicapNL ook een warm hart toe en maak je graag kans op mooie prijzen? Speel dan mee met de VriendenLoterij voor HandicapNL.  

Hoe werkt het? 

  • Per jaar zijn er 15 trekkingen 
  • Meld je aan op de website van de VriendenLoterij  
  • Een lot kost €14,50 per trekking 
  • Kies het aantal loten waarmee je wilt spelen en vink HandicapNL aan als goed doel
  • 40% van de lotprijs gaat direct naar HandicapNL 

Ja, ik speel mee met de VriendenLoterij

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Deelnemers spelen bij de VriendenLoterij mee voor wat hen raakt. Zij maken elke maand kans op meer dan 200.000 prijzen en dragen met een deel van hun lotprijs bij aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Dat kan kunst zijn, onze geschiedenis en rijke cultuur, of verbondenheid met en zorg voor elkaar, bijvoorbeeld via clubs en verenigingen.

De VriendenLoterij VIP-kaart

Bovendien kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART zelf bewonderen wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 125 musea en tot 50% korting op talloze avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical en opera. Dankzij de 1,3 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken. De deelnemers steunen met minimaal 40 procent van hun lotprijs 57 culturele, meerjarige partners en ruim 3.400 goede doelen en geoormerkte partners, clubs en verenigingen. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij in totaal al ruim € 1,9 miljard aan goede doelen.

UNESCO erfgoed

De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de loterijen in deze landen de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.  

Blijf op de hoogte

Wil je meer weten over de activiteiten en projecten van de VriendenLoterij? Je kunt de Vriendenloterij volgen via Facebook, Twitter, Youtube, LinkedIn, en Instagram. 

Video Eva Eikhout over Sitdown Café op AOA
Video Eva Eikhout over Sitdown Café op AOA
Onbeperkt feest in het Sitdown Café
Onbeperkt feest in het Sitdown Café