Ze vieren Kerstmis, spelen bingo en doen allerlei leuke activiteiten samen. Na een traject van tien jaar wonen 21 jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking sinds oktober 2019 samen bij Wiboz, een kleinschalig wooninitiatief in de gemeente Bergen op Zoom.

Een bewoner van Wiboz

De nieuwe bewoners kunnen op deze nieuwe plek, dankzij de adequate zorg, op eigen benen staan en zelf een netwerk opbouwen.

Ook dit jaar deden de bewoners weer mee aan de collecte van HandicapNL. De helft van de opbrengst mogen ze helemaal zelf uitgeven, bijvoorbeeld aan leuke dingen of het aankleden van het huis. Zo is eerder de woonkamer aangekleed met een donatie van HandicapNL.

HandicapNL steunt lokale projecten

Een mooi wooninitiatief zoals Wiboz is belangrijk want onze maatschappij lijkt niet gemaakt voor mensen met een handicap. Terwijl meedoen in de buurt waar je woont, zoals muziek- of toneelles volgen, sporten bij de lokale club of naar een leuke dagbesteding gaan, zo belangrijk is. Door de enorme bezuinigingen is er nauwelijks meer budget om kinderen, jongeren en volwassenen, die het zo hard nodig hebben, iets te bieden op het gebied van ontspanning en creativiteit.

De subsidiekraan is dichtgedraaid, waardoor activiteiten en mooie initiatieven noodgedwongen stoppen. En door de steeds maar stijgende (zorg)kosten hebben ze ook zelf minder te besteden. Daarom helpt HandicapNL tientallen kleine stichtingen, ouderinitiatieven en verenigingen. Samen zorgen we bijvoorbeeld voor een gezellige woonkamer van wooninitiatieven. Of ponykampen zodat ouders even ontzorgd worden en kinderen de tijd van hun leven hebben. Muziek- en sportactiviteiten die zorgen voor verbinding met de buurt. Ook bij jou in de buurt!

Met dit geld wordt weer fun toegevoegd aan deze ‘bijzondere’ levens.

Jouw bijdrage zorgt ervoor dat kinderen en volwassenen met een handicap een normaal leven kunnen leiden. Of zoals één van onze vrijwilligers mooi zegt: “Met dit geld wordt weer fun toegevoegd aan deze ‘bijzondere’ levens.” Met jouw steun kunnen we nog veel meer van deze mooie initiatieven en activiteiten bij jou in de buurt te helpen.

Ja, ik wil doneren

Revalideren is leren: leren tijdens en na de revalidatie
Revalideren is leren: leren tijdens en na de revalidatie
Parc Spelderholt: Wonen, werken en leren op één plek
Parc Spelderholt: Wonen, werken en leren op één plek