HandicapNL Collecte 2024
Informatie voor organisatoren

HandicapNL Collecte 2024
Informatie voor organisatoren

Wat fijn dat je collecte organisator bent!

Van 23 t/m 28 september 2023 is het weer zover! Dan gaan we met duizenden vrijwilligers langs de deuren tijdens de Collecteweek van HandicapNL. Samen proberen we zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen met een handicap. Wat fijn dat jij dit jaar van de partij bent als collecte organisator. Bedankt!

← Ga naar de homepage van de HandicapNL collecte 

Keuze collecteren met collectebus of het QR collectebord

Je herkent vast wel dat moment dat een buurvrouw graag een muntje in de bus wil gooien, maar geen contant geld in huis heeft. Vanaf nu hoeft dit nooit meer een probleem te zijn. Want zowel de collectebus als het collectebord worden uitgerust met een persoonlijke QR-code. Dit is makkelijk, veilig én snel!

Geen afscheid van de collectebus

We snappen dat het even wennen is en daarom bieden we ook de collectebus als mogelijkheid om te collecteren. U kunt zelf een keuze maken of uw collectanten laten kiezen waar hun voorkeur naar uitgaat.

In de onderstaande video uit 2022 is het collecteren met het QR collectebord en wat dit voor jouw rol als organisator betekent uitgelegd. Let op: anders dan in de video wordt vermeld is het collecten met de collectebus ook nog steeds mogelijk.  

Ook beantwoorden wij op deze pagina de veelgestelde vragen. Heb jij nog andere vragen? Stuur dan een mail naar collecte@handicap.nl.

Wat betekent het als je als organisator volledig overgaat op collecteren met het QR-collectebord?

Jij bent en blijft het gezicht van HandicapNL. Door de overstap naar collecteren met een QR-code verdwijnen veel van jouw administratieve en tijdrovende taken. Bijvoorbeeld:

  • Geen telbriefjes meer
  • Niet meer op zoek naar een stortingsautomaat
  • De administratie rondom je collectanten vermindert

Zo blijft er meer tijd over voor de leuke kant van de collecte, namelijk het coachen en begeleiden van jouw collectanten en zoveel mogelijk geld ophalen met je team!

Ben je er nog niet aan toe om (volledig) over te gaan op collecteren met QR collectebord? Geen probleem, het collecteren met collectebus is (weer) mogelijk.  

Je regelt alles simpel in het online collectesysteem

Je organiseert de collecte het meest soepel als je gebruik maakt van ons digitale collectesysteem. Hierin:

  • Noteer en bewaar je de gegevens van de collectanten bij jou in de buurt.
  • Plaats je de bestelling voor de collectematerialen.
  • Maak je de looproutes voor de collecteweek.
  • Vind je de informatie over het retourneren collectebussen en/of -borden via DHL retouren

Ga naar het collectesysteem