HandicapNL Collecte 2022
Informatie voor organisatoren

Wat fijn dat je collecte organisator bent!

Eind september is het weer zover! Dan gaan we met duizenden vrijwilligers langs de deuren tijdens de Collecteweek van HandicapNL. Samen proberen we zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen met een handicap. Wat fijn dat jij dit jaar van de partij bent als collecte organisator. Bedankt!

← Ga naar de homepage van de HandicapNL collecte 

Nieuw: collecteren met het collectebord

Je herkent vast wel dat moment dat een buurvrouw graag een muntje in de bus wil gooien, maar geen contant geld in huis heeft. Vanaf nu hoeft dit nooit meer een probleem te zijn. We gaan dit jaar namelijk langs de deuren met een collectebord met een QR-code in plaats van een collectebus. Dit is makkelijk, veilig én snel!

We snappen dat het even wennen is en dat je misschien vragen hebt. In de onderstaande video is het collecteren met het collectebord en wat dit voor jouw rol als organistor betekend uitgelegd. Ook beantwoorden wij op deze pagina de veelgestelde vragen. Heb jij nog andere vragen? Stuur dan een mail naar collecte@handicap.nl.

Wat betekent het collecteren met een QR-code voor jouw rol als organisator?

Jij bent en blijft het gezicht van HandicapNL. Door de overstap naar collecteren met een QR-code verdwijnen veel van jouw administratieve en tijdrovende taken. Bijvoorbeeld:

  • Geen telbriefjes meer
  • Niet meer op zoek naar een stortingsautomaat
  • De administratie rondom je collectanten vermindert

Zo blijft er meer tijd over voor de leuke kant van de collecte, namelijk het coachen en begeleiden van jouw collectanten en zoveel mogelijk geld ophalen met je team!

Je regelt alles simpel in het online collectesysteem

Je organiseert de collecte het meest soepel als je gebruik maakt van ons digitale collectesysteem. Hierin:

  • Noteer en bewaar je de gegevens van de collectanten bij jou in de buurt.
  • Plaats je de bestelling voor de collectematerialen.
  • Maak je de looproutes voor de collecteweek.

Ga naar het collectesysteem