Veelgestelde vragen over de collecte

Wat wil je weten?

 

Algemene informatie

 • Hoe werkt de HandicapNL Collecte?
  Met inzet van alle collectanten en collecte organisatoren haalt HandicapNL jaarlijks geld op. Hiermee financieren we allerlei projecten en activiteiten voor mensen met een handicap. Je kunt op drie manieren meedoen aan de collecte:

  1. Clubs en verenigingen die zich inzetten voor mensen met een handicap kunnen collecteren voor HandicapNL waarbij de helft van hun opbrengst naar de club gaat.
  2. Collectanten gaan tijdens de collecteweek met een collectebus langs de deur, bij evenementen of in de stad.
  3. Collecte organisatoren regelen dat zoveel mogelijk collectanten en clubs in hun wijk/regio op pad gaan tijdens de collecteweek.

  Meld je nu aan als vrijwilliger voor de collecteweek.

 • Waar wordt de opbrengst van de HandicapNL Collecte aan besteed?
  De opbrengst van de collecte besteden wij aan landelijke en regionale projecten voor mensen met een handicap. Dus ook aan projecten bij jou in de buurt! Zoals maatjesprojecten om eenzaamheid te voorkomen, de inrichting van woningen voor mensen met een handicap, zorgboerderijen en speeltuinen, groepsactiviteiten en vrijetijdsbesteding.

 

Voor collectanten

 • Vanaf welke leeftijd mogen kinderen collecteren?
  Op de collectevergunning staat per gemeente aangegeven of de leeftijdsgrens 12 of 16 jaar is. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen wel collecteren onder begeleiding van een volwassene. De plaatselijke collecte organisator heeft een kopie van deze vergunning of je kunt de algemeen plaatselijke verordening (APV) bekijken.
 • Wat is Digicollect?
  Rondom de collecteweek is het mogelijk om online een persoonlijke digitale collectebus te maken. Deze digitale collectebus kan je delen via whatsapp, e-mail, Facebook met je familie en vrienden. Zo kunnen mensen die ver weg wonen of niet thuis zijn toch geld in jouw collectebus doneren. Iedereen kan digitaal collecteren voor HandicapNL. Maak een digitale collectebus aan.
 • Hoe maak ik een digitale collectebus aan?
  Je kan een maand voorafgaand aan de Collecte via handicapnl.digicollect.nl in een paar stappen je eigen digitale collectebus aanmaken:

  1. Login met je Facebook account of e-mailadres (er wordt nog niets zichtbaar op je Facebook pagina. Alleen je profielfoto en e-mailadres worden gebruikt).
  2. Selecteer de club waarvoor je collecteert.
  3. Vermeld waarom je collecteert. Vertel bijvoorbeeld waarom jouw club belangrijk voor je is en wat jullie club gaat doen met de opbrengst.
  Selecteer je geen club dan gaat je collecteopbrengst voor 100% naar HandicapNL.

  Maak een digitale collectebus aan via handicapnl.digicollect.nl

 

Voor clubs en verenigingen

 

Voor organisatoren

 

Contact

Stond jouw vraag er niet bij? Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar collecte@handicap.nl.