HandicapNL Collecte 2024
Informatie voor collectanten

HandicapNL Collecte 2024
Informatie voor collectanten

De HandicapNL Collecteweek staat weer in de agenda!

Van 23 t/m 28 september 2024 is het weer tijd voor de HandicapNL Collecteweek. Met duizenden vrijwilligers gaan we langs de deuren om zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen met een handicap. Ben jij er ook weer bij? Meld je aan via de e-mail die je van ons krijgt, of bij de organisator bij jou in de buurt! Wij én de mensen met een handicap zijn heel dankbaar dat jij een paar uurtjes wil helpen!

← Ga naar de homepage van de HandicapNL collecte 

Collecteren met collectebus óf QR collectebord

Wij geven onze vrijwilligers de keuze om te collecteren met de collectebus óf het QR collectebord. Beide zijn voorzien van je persoonlijke QR-code.

Het collecteren met een QR collectebord werkt net even anders. Hoe het in zijn werk gaat, zie je in onderstaande video die we in 2022 hebben gemaakt. Anders dan in de video wordt vermeld, kun je er ook voor kiezen om niet met het QR collectebord maar met de collectebus te lopen.  

Stappen richting de collecte

 • Je krijgt automatisch een e-mail van ons om je officieel aan te melden voor deelname aan de collecte van 2024. Je kunt je ook aanmelden via de coördinator bij jou in de buurt.
 • Je krijgt de collectebus of het QR collectebord van de organisator bij jou in de buurt of je ontvangt deze via de post.
 • Je plakt jouw eigen QR-code sticker op de collectebus of het QR collectebord.

Stappen richting de collecte met de QR code

 • Aan de deur laat je de QR-code op jouw collectebus of QR collectebord scannen met een telefoon om zo een donatie te ontvangen. Weet iemand niet hoe een QR-code werkt? In de informatiefolder en op de achterkant van het QR collectebord staat uitgelegd hoe iemand aan jouw collecte kan doneren.
 • Bij thuiskomst kan je direct zien hoeveel jouw collecte heeft opgehaald door op je persoonlijke opbrengsten-pagina te kijken.
 • Je haalt de QR-sticker van het collectebord af en brengt het bord weer terug naar de coördinator bij jou in de buurt of stuurt het collectebord rechtstreeks naar ons terug.

Veelgestelde vragen voor collectanten

 • Vanaf welke leeftijd mogen kinderen collecteren?
  Op de collectevergunning staat per gemeente aangegeven of de leeftijdsgrens 12 of 16 jaar is. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen wel collecteren onder begeleiding van een volwassene. De plaatselijke collecte organisator heeft een kopie van deze vergunning of je kunt de algemeen plaatselijke verordening (APV) bekijken.
 • Hoe kom ik aan de collectebus of het QR collectebord?
  De collectebus of het QR collectebord ontvang je ongeveer 1-2 weken van tevoren van de organisator bij jou in de buurt. Hij of zij bezorgt deze bij je thuis, of je haalt de bus of het bord zelf op. Heb je niks gehoord? Neem dan uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang van de collecteweek contact op met HandicapNL via collecte@handicap.nl. Is er geen organisator bij jou in de buurt? Dan sturen we jou rechtstreeks een bus of bord toe Deze ontvang je uiterlijk 1-2 weken van tevoren via de post.
 • Ik loop met een QR collectebord. Wat doe ik als mensen contant willen geven?
  Helaas is het doen van een contante donatie niet mogelijk als je met een QR collectebord loopt. Leg uit hoe doneren via een QR-code werkt. Kan of wil iemand niet op deze manier doneren? Geef hen dan een brievenbuskaart. Daar staat het rekeningnummer van HandicapNL op, zodat ze een donatie kunnen overmaken.
 • Hoe kan ik mijn persoonlijke opbrengst zien?
  Je ontvangt van ons een link naar jouw persoonlijke opbrengsten pagina. Op deze pagina kan je zien hoeveel geld jij in totaal hebt opgehaald met jouw QR-code. Je kan niet zien wie er heeft gedoneerd, of hoeveel donaties er zijn gestort.
 • Wat doe ik na afloop met de collectebus of het QR collectebord?
  De collectebus of het collectebord lever je na afloop van de collecte weer in bij de organisator bij jou in de buurt. Heb je de bus of het bord rechtstreeks van HandicapNL ontvangen? Dan stuur je deze terug met behulp van de envelop die je van ons hebt gekregen.

 • Hoe maak ik een digitale collectebus aan?
  Een digitale collectebus maak je in een paar stappen aan via handicapnl.digicollect.nl:

  1. Login met je Facebook account of e-mailadres (er wordt nog niets zichtbaar op je Facebook pagina. Alleen je profielfoto en e-mailadres worden gebruikt).
  2. Selecteer eventueel de club waarvoor je collecteert. Deze club krijgt 50% van jouw opbrengst om lokale projecten te ondersteunen. Selecteer je geen club dan gaat je collecteopbrengst voor 100% naar HandicapNL en gaat jouw opbrengst naar andere initiatieven in het land.
  3. Vermeld waarom je collecteert. Vertel bijvoorbeeld waarom jouw club belangrijk voor je is en wat jullie club gaat doen met de opbrengst.
  4. Deel jouw online collectebus door op de buttons op jouw pagina te klikken, of stuur de websitelink door naar jouw omgeving.

Staat je vraag er niet tussen?

Heb je nog andere vragen over het collecteren voor HandicapNL in 2024? Neem dan eens een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen of stuur een mailtje naar collecte@handicap.nl.