Wil jij een kind met een beperking een leuke tijd bezorgen?

Help dan mee met onze vakantiedagopvang deze zomer! Wielewaal organiseert vakanties, logeer weekenden en dagopvang tijdens schoolvakanties. Met leuke en spannende activiteiten willen we kinderen en jongeren met een beperking de kans geven vriendschappen op te bouwen en nieuwe ervaringen op te doen.  Voor de vakantiedagopvang in juli en augustus hebben we nog vrijwilligers nodig.

Beleef het Wielewaal gevoel!

Wielewaal kan haar activiteiten alleen aanbieden dankzij onze vrijwilligers.  De vrijwilligers maken iedere dag, weekend en vakantie tot een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers.  De unieke 1 op 1 begeleiding zorgt voor een mooie ervaring voor de deelnemers èn de vrijwilligers. Doe jij ook mee?

Een buddy voor een dag of een week

De vakantiedagopvang is op meerdere locaties en wordt begeleid door een Wielewaal begeleidingsteam, gecoördineerd door een Recreatieleider. Verder bestaat het team uit een assistent, indien nodig een verpleegkundige en een groep vrijwilligers. Om als vrijwilliger deel te kunnen nemen aan een activiteit van Wielewaal heb je geen specifieke vooropleiding nodig. De sfeer is ongedwongen waardoor je snel van elkaar leert. Je ben sociaal vaardig en enthousiast. Je bent als buddy gedurende een dag of een week aanwezig op de locatie.

Ben jij de vrijwilliger die wij zoeken?

Wil jij kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking helpen meer te beleven dan ze voor mogelijk houden? Ontdek hoe jij het verschil kunt maken! Wij zorgen voor een goede voorbereiding en begeleiding.

Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op met Daniëlle Pape via danielle.pape@wielewaal.nl of 088 1224400.

Ik meld me gelijk aan!

Wat ga jij doen als vrijwilliger?

Tijdens de schoolvakanties is er voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, in de leeftijd van 6-18 jaar, de Wielewaal vakantiedagopvang. Overdag knutselen, spelen en sporten de kids, en aan het eind van de dag kunnen ze lekker thuis in hun eigen bed slapen. Je kunt een hele week of gewoon een dag komen helpen. Je wordt de hele dag de persoonlijke buddy van één van onze deelnemers.

Tijdens de vakantiedagopvang verwachten we van jou als vrijwilligers dat je helpt bij:

  • De begeleiding van de activiteiten;
  • het voorbereiden van de activiteiten;
  • het helpen van de deelnemers bij het eten en naar het toilet gaan;
  • huishoudelijke taken zoals afwassen, tafel dekken en opruimen;

Op welke locaties is er hulp nodig?

Wil je weten op welke locaties Wielewaal aanwezig is? Bekijk het hier.

Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’