Festivals toegankelijk voor mensen met een handicap

HandicapNL en stichting No Restrictions Party Unlimited (NRPU) gaan ervoor zorgen dat mensen met een handicap, net als ieder ander, een festival in zijn volle omvang kunnen beleven. HandicapNL vindt het belangrijk dat festivals inclusief zijn. Dat wil zeggen: toegankelijk voor mensen met een handicap. De Zwarte Cross is het eerste festival waarbij het mogelijk is voor mensen met een handicap om het festival in zijn volle omvang te beleven.

 

Festivals toegankelijk voor iedereen
Festivals toegankelijk voor iedereen

Eerste festival is een feit

Op het festivalterrein van de Zwarte Cross is het eerste ‘hotel’ geopend waar twintig mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking het hele weekend kunnen verblijven.

Daniëlle Schutgens, directeur HandicapNL: “We zijn blij en trots op deze samenwerking met de NRPU. Onze droom is dat iedereen, mét en zonder beperking, kan genieten van een festival of ander evenement.”

Meedraaien in de maatschappij

Initiatiefnemer Frank Smulders van de NRPU klopte aan bij HandicapNL met de vraag of wij zijn initiatief wilde steunen. Daar hoefde we niet lang over na te denken. Dit  is een geweldig project dat precies bij onze doelstellingen past. Wij willen dat mensen met een beperking, net als ieder ander, gewoon meedraaien in de maatschappij en ongehinderd festivals en evenementen, zoals Pinkpop, Concert at Sea en sportevenementen, kunnen bezoeken.

Alle festivals toegankelijk

De evenementenbranche heeft de intentie om hun evenementen zoveel mogelijk ‘inclusief’ te maken, dat wil zeggen toegankelijk voor mensen met een handicap. De NPRU maakt het voor mensen met een ernstige beperking mogelijk een groot festival of evenement te bezoeken. Het doel is om alle facetten van een popfestival of evenement te beleven. De NRPU biedt  hospitalityunits aan, met o.a. een hoog/laagbed, po/douchestoel, tilliften, aangepaste douches en toiletten en professionele zorgverleners, die een comfortabel verblijf waarborgen. Samen willen we de komende jaren dit geweldige initiatief landelijk uitrollen bij zoveel mogelijk festivals en evenementen.

Help je mee?

Wil jij helpen om nog meer festivals toegankelijk te maken voor mensen met een verstandelijke of fysieke beperking? Elke donatie is welkom!

Ik doneer