Heineken Dutch Grand Prix 2023
Extra Care Tickets

FAQ – Heineken Dutch Grand Prix 2023 Extra Care Tickets

Van 25 t/m 27 augustus 2023 vindt de F1 Heineken Dutch Grand Prix plaats op het CM Circuit Zandvoort. HandicapNL en de organisatie van de F1 Heineken Dutch Grand Prix slaan de handen ineen om het evenement voor de derde keer op rij toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Hiervoor zijn er Extra Care tickets beschikbaar gesteld die toegang geven tot extra services en faciliteiten. 

 • Voor wie zijn de Extra Care tickets bedoeld?
  Extra Care tickets zijn uitsluitend voor mensen met een blijvende lichamelijke en/of verstandelijke  handicap, plus maximaal één begeleider/vriend(in)/familielid. De faciliteiten en diensten zijn niet beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn (bijvoorbeeld door een botbreuk, herstel van operatie of om een andere reden). Houd in dat geval dus rekening met de algemene regels en faciliteiten van de F1 Heineken Dutch Grand Prix. 

 • Wat kost een Extra Care ticket?
    Prijs incl. btw per persoon 
  Passe-partout (vrijdag, zaterdag & zondag)  €375,00 
  Weekend (zaterdag & zondag)  €350,00 
  Vrijdag  €65,00 
  Zaterdag  €120,00 
  Zondag  €285,00 

  Let op: deze prijzen zijn per persoon. Neem je een begeleider/vriend(in)/familielid mee? Dan betaal je tweemaal de prijs van het gekozen ticket. Lees de algemene ticketvoorwaarden van DGP door voordat je een kaartje koopt.  

  Tijdens de F1 Heineken Dutch Grand Prix kun je overnachten in een van de cabines op de camping met zorgfaciliteiten van HandicapNL op Camping Bloemendaal. Onderstaande prijzen staan vast en zijn exclusief toegangskaarten voor de F1 Heineken Dutch Grand Prix. Houd er rekening mee dat er een beperkt aantal cabines beschikbaar is en dat dit echt een camping betreft, qua geluid, beleving en basic comfort. Het betreft alleen logies. 

  Campingprijzen zijn exclusief toegangskaarten DGP 

    Prijs incl. Btw per persoon/nacht  Prijs incl. Btw per kamer voor 2 personen 
  Donderdag  €108,00  €216,00 
  Vrijdag  €162,00  €325,00 
  Zaterdag  €162,00  €325,00 
  Zondag  €108,00  €216,00 
  Heel weekend (4 nachten)  €540,00  €1080,00 

 • Hoe koop ik een Extra Care ticket?
  Na het invullen van het aanmeldformulier heb je nog géén ticket in je bezit. Jouw aanmelding wordt op basis van loting behandeld en brengen we jouw zorgbehoeften in kaart. Indien nodig nemen we contact met je op om je zorgbehoeften verder te specificeren.

  Mocht je niet in aanmerking komen voor een Extra Care ticket, dan is HandicapNL gemachtigd jouw ticketaanvraag te weigeren. Als je aanmelding is goedgekeurd ontvang je binnen enkele weken per mail een bevestiging van de tickets met een betaallink. Pas als de betaling voltooid is, ontvang je de tickets per mail. 

 • Hoe toegankelijk is de F1 Heineken Dutch Grand Prix?
  Gate 2 is de enige rolstoeltoegankelijke ingang van het circuit. Vanaf Gate 2 is het nog zo’n 400 meter (over een geasfalteerd pad) naar de hoofdtribune. Bij de hoofdtribune vind je het Extra Care deck en alle overige Extra Care faciliteiten. Verder vind je hier verschillende horeca en merchandise stands. 

  Houdt er rekening mee dat het terrein groot is en dat de afstanden naar andere delen van het circuit behoorlijk lang zijn. Bovendien is het overgrote deel van het terrein duingebied met onverharde paden. Er is dus maar een beperkt deel van het terrein toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. 

  Scootmobielen zijn niet toegestaan op het terrein. Zorg er dus voor dat je een (elektrische) rolstoel meeneemt indien nodig. 


 • Welke extra faciliteiten biedt een Extra Care ticket?
  De Extra Care tickets bieden toegang tot het rolstoeltoegankelijke Extra Care deck. Je neemt plaats op één van de beste plekken op het circuit: aan de start/finish op maar een paar meter afstand van al je racehelden! Daarnaast kun je gebruik maken van de volgende faciliteiten en services:

  • Prikkelarme rustruimte 
  • Extra Care deck met extra zitplaatsen  
  • Koeling voor medicijnen 
  • Verpleegkundige zorg  
  • Ondersteuning van vrijwilligers 
  • Aangepaste sanitaire voorzieningen  
  • Privé verzorgingsruimte 

  Heb je andere zorg en/of faciliteiten nodig? Geen probleem! In het aanmeldformulier kun je aangeven welke zorg je nodig hebt, zodat wij hier (indien mogelijk) rekening mee kunnen houden.


 • Bij wie kan ik terecht als ik hulp nodig heb?
  Gedurende het gehele evenement zijn er vrijwilligers aanwezig van HandicapNL. Zij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden en begeleiding te bieden waar en wanneer jij dat nodig hebt. 

  Daarnaast hebben we een professioneel zorgteam klaarstaan waar je terecht kunt voor verpleegkundige hulp. Samen creëren we een zorgeloze en onvergetelijke ervaring!


 • Hoe kom ik bij het circuit in Zandvoort?
  Tijdens het raceweekend is heel Zandvoort afgesloten voor verkeer. Er is echter een uitzondering voor Extra Care tickethouders die vanwege hun zorgbehoefte met de auto komen. Zij kunnen een doorrijkaart ontvangen voor een parkeerplek op de boulevard in Zandvoort. Het aanvragen van deze kaarten is helaas niet meer mogelijk.

  Daarnaast kan je natuurlijk ook met het OV of op de fiets komen. Lees hier meer over op de website van de F1 Heineken Dutch Grand Prix


 • Kan ik tijdens de F1 Heineken Dutch Grand Prix overnachten?

  Speciaal voor Extra Care tickethouders biedt HandicapNL de mogelijkheid om te overnachten op een steenworp afstand van het circuit. Op Camping Bloemendaal staat een cabine voor je klaar op de camping met zorgfaciliteiten van HandicapNL. Deze plek bevindt zich centraal op de camping, houd rekening met rumoer en geluiden die op een camping gebruikelijk zijn. Het terrein heeft een harde ondergrond die zoveel als mogelijk toegankelijk gemaakt zal gaan worden maar het blijft kamperen. In de unit staat een opgemaakt (hoog/laag) bed en een extra bed voor jouw begeleider/vriend(in)/familielid. Tijdens je verblijf bieden wij de volgende faciliteiten en services: 

  • Verpleegkundige zorg tijdens ochtend en avonduren (zoals thuiszorg) 
  • 24/7 ondersteuning door HandicapNL 
  • Aangepaste sanitaire voorzieningen 
  • Koeling voor medicijnen 
  • Oplaadpunt voor elektrische hulpmiddelen 
  • Privé verzorgingsruimte
  • Parkeerplek op de camping  
  • Pendelservice van en naar het circuit
  • Elke unit is voorzien van een kleine heater
  • Elke unit is voorzien van een stroompunt 

  Op aanvraag zijn er ook faciliteiten beschikbaar zoals een extra hoog/laag bed, po en tillift. Geef deze behoefte door in het aanmeldformulier, zodat wij hier van tevoren rekening mee kunnen houden. 

  Ben je van plan om met de auto naar Camping Bloemendaal te komen? Vraag dit aan in het aanmeldformulier. Er zijn een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar op Camping Bloemendaal. 

  Let op: een overnachtingsticket staat los van de tickets voor de F1 Heineken Dutch Grand Prix. In het aanmeldformulier kun je aangeven dat je gebruik wilt maken van de overnachting en de bijbehorende faciliteiten.

Heb je verder nog vragen? Stuur dan een mailtje naar festivals@handicap.nl. Wij streven ernaar je mail binnen enkele dagen te beantwoorden.