Amsterdam
Open Air

Amsterdam
Open Air

HandicapNL op Amsterdam Open Air!

HandicapNL zorgt ervoor dat jij samen met je vrienden uit je bol kan gaan op Amsterdam Open Air. Wij zetten de verschillende voorzieningen voor je op een rijtje.

Icon ticketsKaarten

Heb jij zin in de heerlijke beats van Amsterdam Open Air? Er zijn nog kaarten verkrijgbaar!

Kaarten bestellen

Meisje in een rolstoel op een festival

Entree

Amsterdam Open Air heeft twee ingangen: Oost en West.

Toegang parkerenIngang Oost is het beste bereikbaar voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht kunnen lopen en met de auto komen. Hier hebben we speciale parkeerkaarten beschikbaar, dichtbij de ingang. Deze kaarten kan je aanvragen door een mail te sturen naar info@amsterdamopenair.nl.

Om het festivalterrein binnen te komen kan je de gasteningang gebruiken. Dit kan met je reguliere e-ticket.

Ingang West is ook bereikbaar voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht kunnen lopen en bijvoorbeeld met de Metro komen. Je kunt dan via de gasteningang naar binnen. Ook hier kan je met je reguliere e-ticket naar binnen.

Kom je met een aangepaste fiets, scootmobiel of rolstoelscooter? Dan kun je deze parkeren bij de HandicapNL stand. Deze plek is toegankelijk via Ingang Oost en bevind zich binnen het terrein van het festival (dus na de ticket controle). Begeleiding hiervoor is te vinden via medewerkers van HandicapNL die aanwezig zijn bij de parkeerplaats.

Kom je samen met een begeleider? Zij krijgen gratis toegang, hiervoor moet je ze aanmelden door een e-mail te sturen naar info@amsterdamopenair.nl.

Plattegrond Amsterdam Open Air

Hieronder vind je de plattegrond voor beide dagen van Amsterdam Open Air. De HandicapNL-stand vind je vlakbij Ingang Oost.

Plattegrond Amsterdam Open Air op zaterdag

Toegankelijkheid Festivalterrein

Lockers

Er zijn voor feestgangers die gebruik maken van een rolstoel lockers gereserveerd op stoel hoogte. Dit is zowel bij Ingang West als bij Oost.

Toegankelijkheid terreinPaden

De hoofdpaden naar en op het festival zijn verharde ondergrond. De rest van het terrein bestaat uit een ondergrond van gras.

Het festival is voorzien van paden en rijplaten die naar de podia en voorzieningen leiden. De meeste podia hebben ook een verharde ondergrond van vlonders.

Bij de hoofdpodia zijn er speciaal plekken gereserveerd voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht kunnen lopen.

Het festivalterrein heeft op bepaalde plekken een lichte helling. Over het algemeen is de rest van het terrein gelijkvloers.

Verzorgingsruimte

Bij de HandicapNL-stand is een (medische) Verzorgings- en Verschoningsruimte ondersteund door gekwalificeerd personeel. Hier is ook een toilet geschikt voor rolstoelgebruikers, stromend water en er is een Prikkelarme ruimte. Het is ook mogelijk om hier medicijnen gekoeld te bewaren. De HandicapNL locatie is te vinden naast de EHBO.

Prikkelarme ruimtePrikkelarme ruimte

Mocht de beleving op het festival te overweldigend zijn, voel je dan welkom bij onze Prikkelarme ruimte, deze is te vinden bij de HandicapNL-stand bij Ingang Oost.

Tijdens de laatste uren van het festival hebben we een spectaculaire licht- en lasershow, hier worden hevig flikkerende lichten gebruikt zoals stroboscopen. Wordt de show een beetje te overweldigend? Wees dan welkom bij de Prikkelarme ruimte, verzorgingsruimte of de EHBO.

Toiletten

Er zijn vier toiletgroepen verspreid over het festivalterrein. Bij elke toiletruimte is er een aangepast toilet aanwezig. De deur hiervan zit standaard op slot om ervoor te zorgen dat hij schoon en toegankelijk blijft. Het toilet personeel is duidelijk zichtbaar en heeft een sleutel waarmee ze deze voor je open maken. Aarzel niet om onze medewerkers te vragen als je hulp nodig hebt.

Icon helpende handjesHeb je hulp nodig?

Medewerkers van HandicapNL zijn op het festivalterrein zichtbaar aanwezig. Zij helpen je graag met informatie en ondersteuning.

 

Icon ticketsKom jij ook?

Wil jij meer informatie over de toegankelijkheid bij Amsterdam Open Air, dan kan je een mail sturen naar info@amsterdamopenair.nl