Waarom zij geven aan HandicapNL

Waarom zij geven aan HandicapNL

Dankzij bijdragen van onze donateurs kunnen we belangrijke  projecten verwezenlijken. Maar wie zijn deze donateurs die ons een warm hart toedragen?

Mariette is ‘fan’ van HandicapNL

Mariette van den Bergh is al meer dan 10 jaar ‘fan’ van HandicapNL, zoals ze het zelf noemt. “Het is een gevoelsding. Want weet je, voor valide mensen is het leven soms al lastig en moeilijk. Als ik dan iemand met een handicap ontmoet, ben ik me er heel bewust van dat het voor diegene nóg een trapje gecompliceerder en vermoeider zal zijn. En dat raakt me.”

Ze vervolgt: “Ik vind het vooral heel goed dat HandicapNL zich inzet voor het toegankelijk maken van de maatschappij voor mensen met een beperking. Ik trok eerder ook weleens op met een meisje dat in een rolstoel zit. Ze liep stage bij mij op het werk. Als we dan ergens wilden afspreken, was dat best wel moeilijk. Want buiten ging nog wel, maar zodra je ergens naar binnen moest, werd dat al gauw een probleem, terwijl dat het natuurlijk niet zo zou moeten zijn.”

Ik vertrouw er blind op dat mijn geld goed wordt besteed. Ik vind HandicapNL een hele mooie organisatie.
Mariette van den Bergh
Mariette van den Bergh

Ria geeft uit liefdadigheid

Ria Vossen is al langer dan 10 jaar donateur van HandicapNL. “Ik heb niemand in mijn directe omgeving die een fysieke of lichamelijke handicap heeft”, vertelt Ria. “Toch spreekt het werk van HandicapNL mij aan. Misschien is dat juist wel omdát het iets verder van mij af staat – omdat het een tak in de maatschappij is die ik niet zie en niet zo goed ken, maar die daarom wel steun nodig heeft.”

Dat Ria aan HandicapNL geeft, is ook het verhaal van de appel en de boom. Want Ria’s moeder steunde HandicapNL ook al – ook vanuit liefdadigheid. “Ik heb het eigenlijk van haar overgenomen. Ik deed altijd haar administratie. Toen zij jaren geleden overleed, moest ik dat natuurlijk doorgeven, maar toen dacht ik: waarom zou ik dit eigenlijk stoppen?! Ik heb een mooi pensioen en dat wil ik graag delen.” Ria blijft via nieuwsbrieven op de hoogte van wat HandicapNL allemaal doet.

Als ik iets voorbij zie komen, lees ik dat met plezier en denk ik altijd: o ja, wat ontzettend goed. Mijn geld is welbesteed. Het is belangrijk dat mensen HandicapNL een warm hart toedragen, net als ik dat doe.

Hans ziet zijn donaties als een vanzelfsprekendheid

Hans Ruiter steunt Handicap al langer dan 10 jaar maar is daar zelf niet zo van onder de indruk. Voor hem zijn de giften een vanzelfsprekendheid. “Mijn zus heeft een verstandelijke beperking”, legt hij uit. “Dat is jaren geleden de aanleiding geweest om HandicapNL te steunen. Het is een doel dat dicht bij mij staat. Mara of je nou een verstandelijke beperking of een fysieke beperking hebt, of misschien allebei: het is een organisatie die deze mensen vooruít helpt.”

Hans vertelt dat hij niet precies weet welke problemen of uitdagingen zijn zus ervaart in de maatschappij. “Maar ik weet wel dat er genoeg hobbels zijn voor mensen met een beperking.” De projecten van HandicapNL, zoals het platform voor rolstoelgebruikers (WijRollen) en de buddyprojecten, vindt Hans dan ook van grote toegevoegde waarde. “Ja, dat is echt heel erg goed, dat HandicapNL zulke dingen doet.”

Ik vind het belangrijk dat er een organisatie is die zich om mensen met een beperking bekommert.

Word ook donateur van HandicapNL

Iedereen kan de pech hebben een handicap te krijgen. Bij de geboorte of door een ziekte of ongeval. Maar waarom zou je door deze pech zoveel méér verliezen dan nodig is? HandicapNL vindt dat onacceptabel. Daarom organiseren en steunen wij projecten die mensen met een handicap een waardevol dagelijks leven bieden, zoals iedereen dat van het leven mag verwachten. Maar dat kunnen we alleen blijven doen met jouw hulp. Word donateur van HandicapNL!

Word donateur

“Samen met lotgenoten werk ik aan een nieuwe toekomst.”
“Samen met lotgenoten werk ik aan een nieuwe toekomst.”
“Het eerste wat ik na de operatie dacht is; ”ik wil weer leren rennen’.”
“Het eerste wat ik na de operatie dacht is; ”ik wil weer leren rennen’.”