De twintig bewoners met een verstandelijke beperking van De Hofstee hadden al een sfeervol huis in een prachtige natuurrijke omgeving op Voorne-Putten. Mede dankzij een bijdrage van HandicapNL is er nu een gezellige woonkamer bijgekomen, waar ze samen koken en spelletjes spelen.

Woonkamer van De Hofstee

Ook kunnen ze er met elkaar de dag doornemen, bijvoorbeeld na het werken in de grote eigen tuin en het omliggende recreatiepark, waarvoor afspraken zijn gemaakt met Staatsbosbeheer. Een aantal bewoners gaat binnenkort zelfs groenten en fruit verbouwen. En als er plek over is, gaan mensen met een verstandelijke beperking van buitenaf meedoen.

HandicapNL steunt lokale projecten

Een mooi wooninitiatief zoals De Hofstee is belangrijk want onze maatschappij lijkt niet gemaakt voor mensen met een handicap. Terwijl meedoen in de buurt waar je woont, zoals muziek- of toneelles volgen, sporten bij de lokale club of naar een leuke dagbesteding gaan, zo belangrijk is. Door de enorme bezuinigingen is er nauwelijks meer budget om kinderen, jongeren en volwassenen, die het zo hard nodig hebben, iets te bieden op het gebied van ontspanning en creativiteit.

De subsidiekraan is dichtgedraaid, waardoor activiteiten en mooie initiatieven noodgedwongen stoppen. En door de steeds maar stijgende (zorg)kosten hebben ze ook zelf minder te besteden. Daarom helpt HandicapNL tientallen kleine stichtingen, ouderinitiatieven en verenigingen. Samen zorgen we bijvoorbeeld voor een gezellige woonkamer van wooninitiatieven. Of ponykampen zodat ouders even ontzorgd worden en kinderen de tijd van hun leven hebben. Muziek- en sportactiviteiten die zorgen voor verbinding met de buurt. Ook bij jou in de buurt!

Met dit geld wordt weer fun toegevoegd aan deze ‘bijzondere’ levens.

Jouw bijdrage zorgt ervoor dat kinderen en volwassenen met een handicap een normaal leven kunnen leiden. Of zoals één van onze vrijwilligers mooi zegt: “Met dit geld wordt weer fun toegevoegd aan deze ‘bijzondere’ levens.” Met jouw steun kunnen we nog veel meer van deze mooie initiatieven en activiteiten bij jou in de buurt te helpen.

Ja, ik wil doneren