Amersfoort World Jazz Festival 2022: toegankelijk voor iédereen!

Amersfoort World Jazz Festival 2022: toegankelijk voor iédereen!

Het Amersfoort World Jazz Festival wil voor iedereen toegankelijk zijn. In samenwerking met HandicapNL zet de organisatie extra stappen naar een toegankelijk, inclusief festival. Extra diensten en faciliteiten zijn beschikbaar voor zowel festivalbezoekers met een handicap zonder ticket, als voor festivalbezoekers met een Extra Care ticket voor één of meerdere concerten op het plein. 

⇽ Ga naar de homepage van Onbeperkt Feest

Wat houdt het Extra Care aanbod in?

Met een Extra Care ticket krijg je een plaats vooraan bij het concert samen met je begeleider/partner. Daarnaast kun je gebruik maken van medische ondersteuning, zowel vooraf aangevraagd of wanneer je het onverwachts tijdens het festival nodig hebt. Naast de toiletvoorzieningen in de horeca rondom het plein zal er ook een extra toegankelijke toiletunit aanwezig zijn. We bieden bovendien een prikkelarme ruimte aan waar bezoekers zich terug kunnen trekken wanneer het even te veel wordt.

Bij wie kan ik terecht voor hulp?

Gedurende het gehele evenement zijn er vrijwilligers aanwezig van HandicapNL. Zij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden en begeleiding te bieden waar en wanneer jij dat nodig hebt. Daarnaast hebben we een professioneel zorgteam klaar staan waar je terecht kan voor verpleegkundige hulp. Samen creëren we een zorgeloze en onvergetelijke ervaring!

Toegankelijkheid

Het festival wordt deels georganiseerd in de historische binnenstad van Amersfoort. Mensen in een rolstoel komen hier de gebruikelijke beperkingen van de binnenstad tegen, zoals onregelmatige stoepen en oneffenheden in het wegdek. Verder zijn de optredens wel zeer toegankelijk.

Bereikbaarheid

Met een gehandicaptenparkeerkaart kan in Amersfoort geparkeerd worden op alle parkeerplaatsen met uitzondering van de parkeergarages. Ook op parkeerplaatsen in de vergunning gebieden, zonder betaling, bij parkeermeters en -automaten. In Amersfoort zijn op diverse plekken mindervalide parkeerplaatsen gereserveerd. Hier kun je zien waar deze zich bevinden. Q-park St. Jorisplein heeft vijf parkeerplekken voor mindervaliden. De Stadhuispleingarage is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Lees hier meer over de algemene info en bereikbaarheid van het evenement.

Extra Care tickets

Amersfoort World Jazz Festival 2022 is inmiddels afgelopen en het was een grandioos succes! Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws over de ticketaanvraag voor 2023.