Een normaal dagelijks leven, voor iédereen. Dat is onze missie.

Een normaal dagelijks leven, voor iédereen. Dat is onze missie.

Een normaal leven. In goede gezondheid, met de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Met vrienden, familie en collega’s om je heen. Gewaardeerd worden, lang en gelukkig. Dit is wat mensen in Nederland van hun leven mogen verwachten.

Een normaal leven voor iedereen

Voor twee miljoen mensen met een handicap is een normaal, dagelijks leven vaak niet weggelegd. Zij zitten zonder werk, gaan naar aparte scholen en worden buitengesloten van sociale activiteiten. Als je de pech hebt van een handicap, verlies je te vaak belangrijke elementen van een normaal leven. Naast je gezondheid, vrijheid en zelfstandigheid, kan het ook leiden tot verlies van werk, vrienden, familie en zelfs van waardigheid en zin van het leven. Een nauwelijks te bevatten onrecht.

Lees hier wat wij onder een ‘normaal leven’ verstaan ->

HandicapNL stopt niet tot iedereen in Nederland met een handicap een normaal dagelijks leven kan leiden.

Wat wij doen

Er is niet één oplossing voor alle mensen met een handicap. Iedereen kan op zijn of haar eigen manier wel een steuntje in de rug gebruiken. Dankzij de bijdragen van donateurs werkt HandicapNL aan veel verschillende projecten die mensen met een handicap écht vooruithelpen. Het is noodzakelijke ondersteuning die niemand anders oppakt en die niet geregeld wordt door overheid of zorgverzekeraar.

Eigen kracht

Wij geloven in de kracht, het lef en het doorzettingsvermogen van mensen. Om hen daarin te ondersteunen, hebben wij tientallen trainingen, projecten en contactgroepen. Om het beste uit jezelf te halen. Voor mensen met een handicap én voor hun naasten.  

Eerlijke kansen

Heb je je ooit afgevraagd waarom je nauwelijks mensen met een handicap ziet in de media, op de werkvloer, in het theater of op een festival? Met onze projecten werken wij aan een toegankelijk Nederland, om afstanden te verkleinen en iedereen een echt eerlijke kans te geven.  

Hoe we dit doen

Dit bereiken wij met landelijke, regionale en lokale projecten. Zo maken we festivals toegankelijk met #OnbeperktFeest, bieden we vriendschappen met [Buddies], verenigen we rolstoelgebruikers op WijRollen en ondersteunen we mantelzorgers zodat zij ook aan hun eigen leven toekomen. We zorgen dat iedereen met een handicap de kansen en handvatten krijgt om écht het maximale uit het leven te halen.

Bekijk onze projecten   Lees meer over onze aanpak

Wil jij bijdragen aan onze missie?

Laat een donatie achter, zodat wij onze projecten kunnen voortzetten.

DONEER