Meld je aan voor de PowerClub!

Meld je aan voor de PowerClub!

Heb jij zin in een gezellige avond met andere jongeren in ons digitale buurthuis? Kom je dan vermaken bij the PowerClub 

The PowerClub is een aanvulling voor het vriendschapsprogramma [Buddies]. In een Powerclub kom je geregeld online bij elkaar rondom een hobby, interessegebied of gewoon om samen te kletsen. Elke club bevat ongeveer 3 tot 8 deelnemers. Hieronder vind je een overzicht van de bestaande PowerClubs. Zit er iets tussen voor jou? Mail ons dan op powerclub@handicap.nlen meld je aan!

Op dit moment bestaat the Powerclub uit de volgende clubs:

De GameClub

In deze club komen we online bij elkaar om te gamen. Dit doen we ieder vanaf een eigen computer (of consoles zoals bijvoorbeeld de Nintendo Switch) maar wel terwijl we in direct contact staan met elkaar, via Discord bijvoorbeeld; een platform voor online gemeenschappen.

Als gebruikers communiceren we via spraakoproepen, video-oproepen en media & bestanden in privé chats. Zo kunnen we echt samen gamen! Onze interesse ligt niet zozeer bij actie en shooter games,maar meer bij de casual spellen zoals Mario Kart 8, Super Smash Bros, Minecraft of andere waar behoefte naar is. Naast samen spelen vinden we het heerlijk om ook over games te kletsen en zo de gezelligheid op te zoeken. Kom je bij de club?

De SportClub:

Kom in beweging met je Buddies van de sportclub. Onder begeleiding van een echte sportliefhebber die daarnaast kennis heeft van bewegen, komen we samen in actie. Wij zorgen dat iedereen mee kan doen op zijn of haar (of x) eigen niveau en eventueel met de nodige aanpassingen. We gaan hele leuke oefeningen doen, waarbij je zeker het gevoel krijgt dat je sport. Doe je een keertje mee? Want bewegen is voor iedereen!    

De TV-Club:

In de TV-club zijn het televisieprogramma’s die ons aan elkaar verbinden. Spannende spelshows zoals Wie is de Mol? The masked singer en De verraders zorgen voor veel gespreksstof. Wie is nou toch de Mol? Wie zijn de verraders? Wie zou toch die zanger achter dat masker zijn? Kortom, genoeg om met elkaar over te kletsen!

Wij hebben een groepsapp waarin we contact hebben tijdens de uitzending. Daarnaast komen we ook online samen om de laatste uitzendingen met elkaar te bespreken. Houd jij ook van deze programma’s en vind je het leuk om deze raadsels samen op te lossen? Meld je dan nu aan, je bent van harte welkom bij onze club. 

De KletsClub

In deze club komen we ongeveer 1 keer per maand online bij elkaar voor een goede dosis gezelligheid en om bij te kletsen. In principe hanteren we elke keer een thema en doen soms een spel of quiz over onderwerpen die wij zelf interessant vinden. Op deze manier leren we elkaar nog beter kennen en komt iedereen aan het woord. Wat we bespreken en doen in de club bepalen we samen; niets hoeft en bijna alles mag. Kom je ook bij onze club? Hoe meer zielen hoe meer vreugd!    

* Er zijn meerdere KletsClubs actief waarvoor je je aan kunt melden 

De KookClub:

In de KookClub praten we over eten, we wisselen recepten en kooktips uit maar vooral het samen koken staat centraal! Eens in de paar weken komen we online bij elkaar. Van tevoren kiezen we samen een leuk recept uit om te koken of te bakken. Terwijl we online met elkaar verbonden zijn, gaan we lekker aan de slag. Bakkers klaar? Bakken maar!   

De CreativiteitsClub:

In de CreativiteitsClub zijn we op allerlei manieren samen creatief. Denk bijvoorbeeld aan schilderen, kerstdecoratie maken, kaarsen maken, breien, macrameeën, kaarten maken etc. We wisselen leuke tips uit om dingen te maken en materialen te kopen. Samen bepalen we voor een volgende sessie wat we willen gaan maken. Vervolgens loggen we eens in de paar weken in om online bij elkaar te komen en lekker te kletsen terwijl we creatief aan het werk zijn, of we delen met elkaar wat we onlangs gemaakt hebben en kletsen gezellig. Kom jij bij de club?  

*Voor deze club zoeken we nog een PowerChief 

De BoekenClub:

In de BoekenClub komen we samen omdat we graag lezen. We wisselen boekentips uit en vertellen over boeken die we gelezen hebben. We willen dat mensen zich niet verplicht voelen om bepaalde boeken binnen een bepaalde tijd lezen. Daarom kiezen we vaak voor een thema (bijv. dieren, vriendschap, een land, een periode in de geschiedenis, science fiction etc.) en leest ieder voor zich iets over dat thema. Je kunt er natuurlijk ook gewoon bij zijn als je niks gelezen hebt, maar er graag meer over hoort.       

De BordenspellenClub

Ook online kun je ontzettend veel bordspellen spelen. Houd jij ook zo van spelletjesavonden? Sluit je dan aan bij deze club! Samen gaan we kijken hoe vaak en wanneer we samen willen komen. Aan de hand van het aantal deelnemers en de spellen die ons aanspreken kiezen we wat we gaan spelen. Intussen kletsen we lekker met elkaar en hebben een gezellig avond (of middag)!   

… Of een andere club?  

Lijkt het jou leuk om een andere club te starten? Als PowerChief kun jij een eigen groep beginnen! Deel vooral je idee met ons en wij gaan je helpen om dit tot uitvoer te brengen. We brengen het bij andere Buddies deelnemers onder de aandacht en begeleiden je in dit traject. Via deze link kun je meer informatie vinden: Vrijwilligers gezocht: Word PowerChief bij [Buddies] – HandicapNL 

Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’