Ik zoek een vriendschap!

Ik zoek een vriendschap!

Ben jij tussen de 14 en 35 jaar, heb je een lichamelijke of verstandelijke beperking en wil je graag vriendschappen sluiten en toffe dingen ondernemen met leeftijdsgenoten? Wij helpen jou hier graag mee! Vul onderaan deze pagina je gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op en gaan we op zoek naar een vriend of vriendin die bij je past!

← Naar de homepage van [Buddies]

Ja, ik meld me aan voor [Buddies] Download de brochure

Wat is [Buddies]?

[Buddies] is het vriendschapsprogramma van HandicapNL, dat streeft naar een wereld waarin iedereen gelijk is en waar niemand wordt buitengesloten. Daarom scheppen we duurzame, gelijkwaardige vriendschappen tussen jongeren mét en zónder een beperking.

Lisa vertelt wat [Buddies] voor haar betekent

De 30-jarige Lisa is lid van het [Buddies] jongerenpanel en is ontzettend blij met haar deelname aan [Buddies]. “Om me aan te melden bij [Buddies] was geen makkelijke stap. Het was moeilijk om toe te geven dat ik mij toch wel eenzaam voelde. En wat zouden anderen ervan vinden? Maar achteraf gezien heb ik er geen seconde spijt van gehad. Het heeft me weer meer vertrouwen gegeven in de mens: er zijn gelukkig wél mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in mij.”

Hoe werkt het?

  • Nadat jij je hebt aangemeld volgt er een digitaal intakegesprek waarin we je wensen, interesses, persoonlijkheid en motivatie zullen bespreken. Hoe snel een match wordt gemaakt, is afhankelijk van het aantal aanmeldingen, de woonlocatie en de wachttijd die op dat moment geldt.
  • Zodra er een geschikte match is gevonden, organiseert een regiomanager of vriendschapscoach van [Buddies] een koppelingsbijeenkomst en zal hij/zij jullie aan elkaar voorstellen. Jullie ontmoeten elkaar dan fysiek.
  • Is er een klik? Dan spreken jullie samen een paar keer af. Is er na een maand nog steeds een klik? Dan zijn jullie officieel een Vriendenkoppel. Als er geen klik blijkt te zijn, dan is dat geen probleem en gaan we gewoon op zoek naar een nieuwe buddy.
  • Als Vriendenkoppel hebben jullie contact via de telefoon, WhatsApp en/of e-mail of het digitale platform van [Buddies]. Bovendien kunnen jullie diverse activiteiten ondernemen. Van uitgaan tot films kijken, en van samen koken tot een museum bezoeken. Het is maar net wat jullie leuk vinden!

Extra programma: 2FixIt

In het aanmeldformulier voor [Buddies] kun je ervoor kiezen om mee te doen aan 2FixIt. Tijdens het 2FixIt-traject verwezenlijk je een maatschappelijke uitdaging, waarbij je het verschil maakt voor minimaal 10 andere mensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een evenement voor eenzame ouderen, een geldinzamelingsactie, een sportdag, een borrelavond, etc. Wij gaan opzoek naar iemand van jouw leeftijd, bij jou in de buurt, die dit samen met jou wil gaan doen. Want samen is alles leuker!

Lees meer over 2FixIt

Twijfel je nog?

Ben je er nog niet over uit of je jezelf wil opgeven voor [Buddies]? Download de brochure voor meer informatie, of laat je gegevens achter zodat we je telefonisch wat meer kunnen uitleggen over het programma.

Ja, ik wil me direct aanmelden! Ik wil graag meer informatie

Meld je direct aan voor [Buddies]:

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.