Vriendschapcoaches [Buddies] maken bijzondere vrienden

Iets ondernemen wordt veel leuker als je dat samen doet met een maatje of Buddy. Want zeg nou zelf, bowlen in je eentje, daar is toch niets aan? Voor jongeren met een beperking is het lastig om er op uit te gaan of om vriendschappen te sluiten. [Buddies] brengt jongeren met en zonder verstandelijke beperking dichter bij elkaar. De vriendschapscoaches van [Buddies] staan te popelen om heel veel jongeren blij te maken met een Buddy!

Dit zijn de nieuwe vriendschapscoaches van [Buddies]. Een groep enthousiaste en ervaren mensen die staan te popelen om heel veel bijzondere vrienden te maken!

Wat doet de vriendschapscoach van [Buddies]?

Op dit moment wachten veel jongeren met een beperking op een maatje (wij noemen dat een Buddy). De vriendschapscoach van [Buddies] gaat mensen die op de wachtlijst staan bellen en daarna op zoek naar een geschikte Buddy of (Peer-Buddy). De Peer-Buddy is een student of een vrijwilliger in de leeftijd van 16 – 45 jaar. Als die is gevonden, gaat de coach kijken of de Buddy’s goed bij elkaar passen. Vinden de Buddy’s dezelfde dingen leuk om straks samen te doen? Zal het goed klikken? Als de coach denkt dat mensen goed bij elkaar passen, leren de Buddy’s en hun begeleider elkaar kennen tijdens een koppelgesprek.

De leukste momenten beleef je samen

Vriendschap is een randvoorwaarde van geluk en is er voor iedereen. HandicapNL vindt het belangrijk dat mensen met een licht verstandelijke beperking niet eenzaam zijn, daarom inspireert [Buddies] jongeren met en zonder beperking om het beste van zichzelf met elkaar te delen.

Wil je vriendschapscoach worden?

Wij zoeken nog vriendschapscoaches in Groningen, Overijssel, Drenthe, Brabant, Zeeland en Limburg. Heb jij interesse, of weet je iemand die dit leuk vind om te doen? Stuur een e-mail naar Marcia van Beek (programma-manager) of bel naar +31 (0)30-2363777.

Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’