Maatjes gezocht voor [Buddies] (tussen de 16-45 jaar)

Jongeren met een licht verstandelijke beperking, die wij overigens ‘Buddies’ noemen, hebben meer moeite om vriendschappelijke relaties aan te gaan dan jongeren zonder beperking. Terwijl wij allemaal weten dat vriendschap een basisvoorwaarde is voor geluk. Dat geldt voor iedereen. Daarom zoekt [Buddies] vrijwilligers die maatje willen worden met iemand met een verstandelijke beperking.

Twee maatjes van Buddies
Twee maatjes van het programma Buddies

Wat doe je als maatje?

Je geeft je maatje wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding. Dat kan op heel veel manieren: samen koffie drinken, sporten, puzzelen of naar het theater. Je bent minimaal voor één jaar maatje, maar je zou niet de eerste zijn bij wie het uitloopt op een mooie, langdurige vriendschap.

Jouw profiel

  • Je voelt je betrokken bij maatschappelijke kwesties
  • Je bent sociaal, communicatief sterk en een open persoonlijkheid
  • Je hebt een goed organisatorisch overzicht en veel verantwoordelijkheidsgevoel
  • Je hebt humor
  • Je wilt op praktische wijze invulling geven aan vriendschap
  • Je bent op zoek naar werkervaring op vrijwillige basis.

Wat bieden we jou?

Je maakt deel uit van een bevlogen team en doet maatschappelijke werkervaring op wat altijd van toegevoegde waarde is voor jouw toekomstige carrière. Als stagiair word je betrokken bij de activiteiten van onze stichting en mag je deelnemen aan trainingen die wij organiseren. Je wordt begeleid door de regiomanager en de clubmanager van [Buddies] in jouw regio.

Over HandicapNL

HandicapNL steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen. Met ons Vriendschapsprogramma [Buddies] richten we ons op het verbeteren van de maatschappelijke positie van jongeren met een licht verstandelijke beperking. Hiervoor zetten we een tastbaar en krachtig instrument in: vriendschap. Deze vriendschap geeft een impuls aan hun geluk, voorkomt dat zij in een isolement raken en versterkt het gevoel van eigenwaarde. Om ook in de toekomst deze vriendschappen te kunnen garanderen, zijn we op zoek naar een student/vrijwilliger die voor ons aan de slag wil

Reageer snel!

Wil je je direct opgeven als [Buddy]? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Op www.handicap.nl/buddies vind je meer informatie over [Buddies] of je stuurt een mailtje naar buddies@handicap.nl.

Buddies bijzondere vrienden logo

 

 

Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’