Iedereen eerlijke kansen!

HandicapNL droomt van een Nederland waarin mensen met een handicap echt kunnen meedoen. Iedereen hoort erbij, dus teken nu voor eerlijke kansen.

  • 2.649 ondertekenaars gingen je voor
    Ja, ik teken voor eerlijke kansen
Met het tekenen van het Manifest ga ik akkoord met de actievoorwaarden.

Iedereen hoort erbij

De overheid en maatschappij vragen steeds meer van ons. Vaak wordt met mooie woorden als ‘participatie’ en ‘zelfredzaamheid’ aangegeven dat je het voor jezelf maar zo goed mogelijk moet regelen. Als je een fysieke of verstandelijke beperking hebt, kan dat erg lastig zijn. Om eigen keuzes te maken en regie te krijgen over je eigen leven heb je kennis, vaardigheden, lef en doorzettingsvermogen nodig. En extra steun van de mensen om je heen. HandicapNL steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen.


  • Wat doet HandicapNL met mijn geld?
    We  investeren in een toekomst waarin mensen met een handicap en hun dierbaren sterk staan in de samenleving. Met het bieden van informatie en advies werken we aan eerlijke kansen voor iedereen.

Eerlijke kansen

Meedoen in de maatschappij wordt ook bepaald door de kansen die je krijgt. Maar als je een handicap hebt, krijg je niet altijd passende mogelijkheden. Daarom strijden wij voor eerlijke kansen. Voor meer alternatieven als het om werk en zorg gaat. Voor extra ondersteuning en aanpassingen, gewoon omdat die nodig zijn. Kansen hoeven niet per sé gelijk te zijn, ze moeten juist passen bij de persoon die ze heel graag wil benutten.

Vier belangrijke programma’s

HandicapNL heeft vier programma’s waarin onze speerpunten samenkomen. Wij bieden mogelijkheden aan mensen met een handicap om zelf de regie op zich te nemen en eenzaamheid te verminderen. Daarnaast geven we familie en mantelzorgers de mogelijkheid om een betere balans te vinden tussen draagkracht en draaglast. De maatschappij dagen we uit open te staan om iedereen eerlijke kansen te bieden.