Willems eerste 100 dagen als nieuwe directeur

Van bancaire sector naar goededoelenorganisatie. Het is zo’n 100 dagen geleden dat Willem de Feijter (55), nieuwe directeur van HandicapNL, deze overstap maakte. “Er is zoveel bevlogenheid en passie. Iedereen weet van zichzelf: wat ik kan bijdragen, doet er echt toe.”

 

Willem de Feijter op de tribune van de Dutch Grand Prix

 

Al meer dan 25 jaar is Driebergen het thuis van Willem. Samen met zijn vrouw Hanneke, hun vier kinderen – waarvan drie inmiddels uitgevlogen – en twee enthousiaste labradoodles, leidt hij een actief en betrokken leven.

Mijn keuze om voor HandicapNL te werken komt voort uit mijn intrinsieke motivatie om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de samenleving, een inclusieve samenleving waarin iedereen kan meedoen. Ik kijk dan ook met plezier uit om mij hier de komende jaren met veel energie voor in te zetten.”

Eerste indruk

Willem startte bij HandicapNL en kon meteen op pad: “Ik mocht direct mee naar de Dutch Grand Prix, het grootste evenement van Nederland dat HandicapNL helpt toegankelijk te maken. “Fantastisch om te zien dat er zoveel collega’s en vrijwilligers aan het werk waren voor zo’n grote groep mensen!”

Niet lang daarna kreeg Willem een rondleiding op Parc Spelderholt, een landgoed met een hotel-kasteel waar 80 studenten met een verstandelijke beperking een vervolg op het voortgezet speciaal onderwijs krijgen. “Ik vond het op allebei de plekken prachtig om het enthousiasme van de mensen te zien. En tegelijkertijd realiseerde ik me ook hoeveel werk er nog te doen is om dit soort kansen en projecten voor veel méér mensen te creëren.”

Missie en dromen

En daar ligt volgens Willem een belangrijke rol weggelegd voor HandicapNL, in het verder bouwen aan een inclusieve samenleving. “We zijn aanjager: we laten zien wat er wél kan. Neem onze toegankelijke festivals: waarin we de festivalsector in Nederland hebben laten zien dat het mogelijk is om festivals toegankelijk te maken. Kijk eens naar de prijs die wij onlangs wonnen voor onze inzet voor passend onderwijs voor jongeren met een verstandelijke beperking: want passend onderwijs, dat is geen gunst maar een recht”.

Hij vervolgt: “Bouwen aan een inclusieve samenleving doen we niet alleen, maar samen met onze trouwe en betrokken donateurs. Maar ook met partners en onze vermogensfondsen. We zijn super dankbaar voor uw steun.”

Willem vindt het bijzonder om met zoveel mensen binnen en buiten de organisatie aan zo’n grote missie te werken.

“Er is zoveel bevlogenheid en passie. Iedereen weet van zichzelf: wat ik kan bijdragen, doet er echt toe.”

Omkijken naar elkaar

Ertoe doen voor anderen is, vanzelfsprekend en ook in aanloop naar de kerstdagen heel belangrijk. “Ik hoop dat we er met z’n allen voor kunnen zorgen dat dit voor zoveel mogelijk mensen een fijne periode is. Of het nou een bezoekje is, een belletje of een kaartje: laten we omkijken naar elkaar.”

 

Word donateur

 

 

Mantelzorger Henriëtte: “Ik stond constant aan en had geen energie meer”
Mantelzorger Henriëtte: “Ik stond constant aan en had geen energie meer”
Opa Herman is een lichtpuntje voor kleindochter Lievelotte (en andersom)
Opa Herman is een lichtpuntje voor kleindochter Lievelotte (en andersom)