Sub_bar: Inclusieve muziek voor doven en slechthorenden tijdens ADE

Sub_bar is een nieuw muziekformat en voor het eerst in Nederland tijdens het Amsterdam Dance Event. Deze inclusieve muziekervaring stelt mensen die doof of slechthorend zijn in staat om, samen met andere bezoekers, volledig deel te nemen aan een muzikaal avontuur. Het evenement in de Tolhuistuin in Amsterdam wordt mede mogelijk gemaakt door HandicapNL.

Wat is Sub_bar?

Tijdens de evenementen van Sub_bar worden geen luidsprekers of akoestisch materiaal gebruikt. In plaats daarvan richten de artiesten zich op de trillingen en veranderingen die in het lichaam van het publiek plaatsvinden. Voor bezoekers is het een visuele en fysieke interactie met kunst. Het opent de deuren naar een nieuwe dimensie: een lichamelijke dimensie. Het genre onderzoekt wat er van muziek overblijft als het geluid wordt weggenomen.

Een belangrijk aspect is de betrokkenheid van de dovengemeenschap, die een actieve rol speelt in de organisatie en uitvoering van de evenementen. Sub_bar biedt een platform waar diversiteit wordt gevierd en waarin doven niet alleen toeschouwers zijn, maar ook actieve deelnemers. Deze inclusieve benadering zorgt voor een rijke en betekenisvolle ervaring voor iedereen.

De Sub_bar was eerder te ervaren tijdens evenementen in Berlijn en Lissabon.

Programma van Sub_bar tijdens ADE

Het programma van Sub_bar op vrijdag 18 oktober in de Tolhuistuin in Amsterdam bevat een showcase van negen werken door dove en horende artiesten, verbonden aan Channel 1, de subfrequentie-muziekcatalogus van Sub_bar.

Artiesten zoals Byetone, Stefanie Egedy en John Kameel Farah benaderen trillingen op unieke wijze en prikkelen verschillende sensaties en emoties. Daarna volgen live-optredens van Atelier Francesco en Calvin Khan. Francesco presenteert Blink Time, een performance waarin natuur en muziek samenkomen in een reis door tijd en leven.

Calvin Khan, een dove artiest, biedt een persoonlijke kijk op de verbinding tussen horende en dove werelden met zijn krachtige solo-debuut.

Wil je Sub_bar zelf ervaren? Kijk dan op de website van het Amsterdam Dance Event voor kaarten en meer informatie.

Toegankelijke Festivals van HandicapNL

De Sub_bar tijdens ADE maakt deel uit van het programma Toegankelijke Festivals van HandicapNL. Wij vinden dat ook mensen met een beperking een festivalbeleving moeten kunnen ervaren als onderdeel van een normaal leven. Mensen komen naar een festival voor een positieve vibe, ontspanning en inspiratie. Festivals zijn bij uitstek een plek voor positieve ontmoetingen tussen mensen met en zonder een handicap.

Samen met Green Events voeren wij een groeiende groep organisatoren aan die werken aan een betere toegankelijkheid van festivals. De koplopers zijn: Amsterdam Open Air, Amsterdam Roots, Awakenings, Bevrijdingspop Haarlem, Drift, ESNS, Grachtenfestival, Milkshake, Oerol, Opwekking, Paaspop, STRAF_WERK, Theaterfestival Boulevard, SOENDA, Vunzige Deuntjes, Chasing the Hihat en Wonderfeel.

Meer over Toegankelijke Festivals Word donateur

Nibud: Mensen met een beperking komen moeilijk rond
Nibud: Mensen met een beperking komen moeilijk rond
Ghislaine vlogt op de Paralympics
Ghislaine vlogt op de Paralympics