Hans Oorschot (37) en zijn collega’s van Stuurlui lopen voor een toegankelijkere samenleving

Stuurlui is een groeiend webbureau, dat hun verantwoordelijkheid voor de samenleving als bedrijf serieus neemt. Ze doen graag iets terug voor de maatschappij. Hans: “Dat we dat voor HandicapNL doen, ligt voor de hand: we maken al jaren hun websites.”

Stuurlui komt in actie

Die steun bieden ze door met alle collega’s deel te nemen aan De Rugzakrun, een inclusief fondsenwervend hardloop evenement van HandicapNL. “We zijn een jong bedrijf en we hebben sport hoog in het vaandel staan.

Elk jaar iets nieuws

Met het hele bedrijf proberen we elk kwartaal iets nieuws uit. We zoeken dan ook altijd evenementen die daarbij aansluiten. Zo hebben we vorig jaar met drie teams en vier individuele deelnemers de triathlon gedaan. Deze Rugzakrun is een mooie nieuwe uitdaging: iedereen loopt wel al hard, maar zo’n trailrun is weer eens wat anders.”

Meer aandacht voor toegankelijkheid

Voor hun inzet laat het team zich sponsoren voor familie en vrienden. Wat hopen ze dat er gebeurt met het geld dat ze ophalen? “Ik zou het goed vinden als er nog meer aandacht komt voor toegankelijkheid – dat heeft meteen een mooie link met ons werk. Wij maken websites toegankelijk, het zou ook tof zijn als bijvoorbeeld de horeca gemotiveerd raakt om rolstoelvriendelijker te worden.”

Wil jij je ook inzetten met jouw bedrijf voor HandicapNL?

Neem contact op

Je donatie opzeggen
Je donatie opzeggen
Merry Christmas! Een onverwachte bijdrage voor Re>Start
Merry Christmas! Een onverwachte bijdrage voor Re>Start