Amersfoort World Jazz Festival 2022: toegankelijk voor iédereen!

Het Amersfoort World Jazz Festival wil voor iedereen toegankelijk zijn. In samenwerking met HandicapNL zet de organisatie extra stappen naar een toegankelijk, inclusief festival. Extra diensten en faciliteiten voor mensen met een handicap zijn aanwezig op zaterdag 13 en zondag 14 augustus rondom het programma op het Lieve Vrouwekerkhof. De faciliteiten zijn beschikbaar voor zowel festivalbezoekers met een handicap zonder ticket, als voor festivalbezoekers met een Extra Care ticket voor één of meerdere concerten op het plein. 

Koop Extra Care tickets    Geef je hulpwensen door

⇽ Ga naar de homepage van Onbeperkt Feest

Wat houdt het Extra Care aanbod in?

Met een Extra Care ticket krijg je een plaats vooraan bij het concert samen met je begeleider/partner. Daarnaast kun je gebruik maken van medische ondersteuning, zowel vooraf aangevraagd of wanneer je het onverwachts tijdens het festival nodig hebt. Naast de toiletvoorzieningen in de horeca rondom het plein zal er ook een extra toegankelijke toiletunit aanwezig zijn. We bieden bovendien een prikkelarme ruimte aan waar bezoekers zich terug kunnen trekken wanneer het even te veel wordt.

Heb je specifieke zorg en/of faciliteiten nodig? Geen probleem! Door middel van dit formulier kun je aangeven welke zorg je nodig hebt en kunnen wij hier (indien mogelijk) rekening mee houden.

Bij wie kan ik terecht voor hulp?

Gedurende het gehele evenement zijn er vrijwilligers aanwezig van HandicapNL. Zij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden en begeleiding te bieden waar en wanneer jij dat nodig hebt. Daarnaast hebben we een professioneel zorgteam klaar staan waar je terecht kan voor verpleegkundige hulp. Samen creëren we een zorgeloze en onvergetelijke ervaring!

Toegankelijkheid

Het festival wordt deels georganiseerd in de historische binnenstad van Amersfoort. Mensen in een rolstoel komen hier de gebruikelijke beperkingen van de binnenstad tegen, zoals onregelmatige stoepen en oneffenheden in het wegdek. Verder zijn de optredens wel zeer toegankelijk.

Bereikbaarheid

Met een gehandicaptenparkeerkaart kan in Amersfoort geparkeerd worden op alle parkeerplaatsen met uitzondering van de parkeergarages. Ook op parkeerplaatsen in de vergunning gebieden, zonder betaling, bij parkeermeters en -automaten. In Amersfoort zijn op diverse plekken mindervalide parkeerplaatsen gereserveerd. Hier kun je zien waar deze zich bevinden. Q-park St. Jorisplein heeft vijf parkeerplekken voor mindervaliden. De Stadhuispleingarage is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Lees hier meer over de algemene info en bereikbaarheid van het evenement.

Extra Care tickets kopen

Wij vragen alle Extra Care gasten om na het kopen van de tickets op de ticketpagina dit formulier in te vullen. Zo kunnen wij u zo goed mogelijk ondersteunen.

Koop Extra Care tickets    Geef je hulpwensen door

Nog vragen? Mail dan naar festivals@handicap.nl. Wij streven en naar e-mails binnen enkele dagen te beantwoorden.