Vacature: Fondsenwerver particuliere markt

Odijk | 32-36 uur: “Werken aan gave projecten die onze samenleving inclusiever maken? En dat binnen een leuk team dat met treffende content en slimme data driven marketing donaties werft? Dat kan bij HandicapNL“

De functie

Als fondsenwerver particuliere markt draag je zorg voor onze donateurs. Je hebt ervaring hiermee en weet als geen ander hoe dat moet. Je ontwikkelt en stuurt DM, TM, een loyaltyprogramma en een upgradeprogramma aan. Samen met je collega’s denk je mee over lead- en andere wervingscampagnes waarbij jij als expert aan het roer staat. Je werkt toe naar een steeds effectievere klantcontactstrategie. Daarbij stuur je uiteraard op rendement, maar hebt ook oog voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Kortom: jij zorgt ervoor dat meer en meer mensen zich betrokken voelen bij onze missie en ons steunen.

Waarom zou je bij HandicapNL willen werken als je als fondsenwerver bij veel organisaties terecht kan?

Niet zo moeilijk: écht van betekenis zijn voor een hele grote groep mensen die het niet altijd makkelijk heeft. Maar ook inhoudelijk verschil maken met campagnes en sterke proposities. Zo ontwikkel je manieren om bijvoorbeeld donateurs loyaal te maken of zelfs meer te laten geven.

Wat ga je doen?

 • Je maakt plannen op basis van de doelstellingen;
 • Je zorgt voor de dagelijkse aansturing van de fondsenwervende activiteiten (met name TM, DM en bureau);
 • Je geeft briefings, trainingen en zoekt continu naar verbetering van de dienstverlening en resultaten;
 • Je ontwikkelt sterke proposities en cases for support;
 • Je neemt deel in ‘content’ processen om te zorgen voor de juiste inhoud en boodschap.

Dit ben jij

 • Je bent gedreven, nieuwsgierig en je denkt in kansen en mogelijkheden;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als fondsenwerver voor particuliere donateurs;
 • Je bent empathisch en kunt je gemakkelijk in je doelgroep verplaatsen
 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding of werkervaring op een vergelijkbaar niveau;
 • Je denkt vooruit en hebt een zelfsturende werkhouding;
 • Je bent iemand die de samenwerking opzoekt, zowel met collega’s als leveranciers.

Over de organisatie en het team

Iedereen heeft recht op een normaal leven. Voor twee miljoen mensen met een handicap is een normaal leven echter vaak niet weggelegd. Zij zitten zonder werk, gaan naar aparte scholen en worden buitengesloten van sociale activiteiten. Daarom doet HandicapNL er alles aan om kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap de kansen en handvatten te geven om écht het maximale uit het leven te halen. Zo maken we wooninitiatieven mogelijk, zorgen we voor betekenisvolle vriendschappen tussen mensen mét en zonder handicap, geven we mensen een échte start na hun revalidatie en ondersteunen we mantelzorgers zodat zij ook aan hun eigen leven toekomen.

De afdeling Fondsenwerving bestaat uit drie groepen: Lokale fondsenwerving, Partnerships en Particuliere fondsenwerving. Jij komt bij Particulieren Fondsenwerving te werken waar met jou erbij vier mensen werken. In zijn geheel is de afdeling Fondsenwerving verantwoordelijk voor de werving en behoud van donateurs, bedrijven, fondsen, loterijen én de inzet van duizenden vrijwilligers. Deze afdeling wordt aangestuurd door de Manager Fondsenwerving.

HandicapNL zorgt goed voor je

Het werkplezier haal je al uit de samenwerking met je collega’s en je team dat met gave content en slimme data-driven marketing donaties werft, én uit de energieke, informele werksfeer die diversiteit en inclusie omarmt. Maar ook de arbeidsvoorwaarden zijn goed:

 • Hybride werken: op kantoor ontmoet je jouw collega’s en is er alle ruimte om met elkaar te brainstormen. Thuis kan je gefocust werken, koffie drinken die jij het lekkerst vindt en tussendoor even een wasje doen;
 • Een aanstelling van 32-36 uur per week met een salaris in schaal 9 (CAO Sociaal Werk), inschaling in schaal 10 is mogelijk maar afhankelijk van senioriteit en ervaring;
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%, een loopbaanbudget, vitaliteituren en een
  individueel keuzebudget (IKB);
 • Een goede pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Ruimte voor eigen initiatief, graag zelfs! We zijn een club met ervaren professionals waarmee je prima kunt sparren en verandering mee vorm kunt geven;
 • Niet te vergeten: die collega’s zijn ook nog eens superleuke mensen met wie het fijn samenwerken is, niet gejaagd, wél doelgericht.

Sollicitatieprocedure

Enthousiast geworden? Stuur dan je motivatie en CV naar vacature@handicap.nl, t.a.v. Alejandra Ferrari, HR Manager. Je sollicitatie wordt snel bevestigd en binnen een week laten wij je weten of en hoe verder. Heb je meer inhoudelijke vragen? Neem contact op met Karin van der Leest, Manager Fondsenwerving, karin@handicap.nl of bel naar (030) 236 37 77.

De aanvraag van een VOG maakt onderdeel uit van ons aannamebeleid.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wie wint dit jaar de Pier de Boer prijs 2023?
Wie wint dit jaar de Pier de Boer prijs 2023?
Vacature: Programmaontwikkelaar Impact & Bestedingen
Vacature: Programmaontwikkelaar Impact & Bestedingen