Meer zelfvertrouwen en vrienden door training

Wie kan ik om steun vragen? Hoe maak ik contact? Voor de meeste mensen is dat duidelijk: zij weten waar ze hulp kunnen krijgen. Maar als je een verstandelijke beperking of autisme hebt, is dit soms een probleem. Daarom helpt HandicapNL hen samen met Stichting MEE een handje op weg.

Deelneemster project Wie ben ik wie ken ik?
Deelneemster project Wie ben ik wie ken ik?

Meer zelfvertrouwen en beter contact

Heb je een verstandelijke beperking of autisme, dan is het zoeken van sociale contacten soms lastig. En als je ze hebt, hoe houd je ze dan in stand? Het project ‘Wie ben ik en wie ken ik? Is bedoelt voor iedereen van 18 jaar of ouder met een lichte verstandelijke beperking of autisme. Middels deze training wordt gewerkt aan zelfvertrouwen en leren deelnemers vrienden maken en beter contact onderhouden met familie.

Hoe werkt het?

Het project ‘Wie ben ik en wie ken ik’ bestaat uit 3 onderdelen. Deelnemers zijn niet verplicht aan alle onderdelen mee te doen, maar het mag wel.

  • Cursus wie ben ik, wie ken ik?
    Deelnemers leren zichzelf in 6 avonden beter kennen. Waar zijn ze goed in? Wat vinden zij belangrijk in vriendschappen? Hoe kunnen zij nieuwe contacten aangaan en onderhouden? Er worden oefeningen gedaan met andere deelnemers, zodat het geleerde direct in de praktijk gebracht kan worden.
  • Een netwerkcoach
    Het is voor deelnemers mogelijk om een vrijwilliger toegewezen te krijgen die hen zal helpen bij het opbouwen van een netwerk. De netwerkcoach helpt bij het zoeken naar leuke activiteiten of vrijwilligerswerk en kijkt wie kan helpen als een deelnemer iets lastig vind.
  • Een ontmoetingsgroep
    In de ontmoetingsgroep gaan deelnemers samen met anderen gezellige activiteiten doen. Naar de film, iets drinken of bowlen. Wat precies wordt samen in de groep bepaalt. Deelnemers organiseren zo veel mogelijk zelf deze avonden, maar als het niet lukt is de vrijwilliger er om hen weer op weg te helpen.
Meer weten? Neem dan een kijkje op www.meezhn.nl

Help mee

Wij steunen het project ‘Wie ben ik wie ken ik’ met een financiële bijdrage en vergroten zo de wereld van mensen met een verstandelijke beperking. Gun jij alle mensen ongeacht hun beperkingen ook een fijn sociaal netwerk en vriendschappen voor het leven? Help dan met een gift.

Ja, ik doneer