Sociale revalidatie moet vergoed worden!

 

Teken hier de petitie ->

Onnodig verlies van levenskwaliteit

Per jaar moeten bijna 200.000 mensen revalideren na een ongeluk, ziekte, of operatie. En hoewel de revalidatiezorg in Nederland van hoog niveau is, krijgt ruim 99% van de revalidanten niet genoeg ondersteuning na het medische herstel. Aandacht voor mentale en sociale revalidatie ontbreekt. Hierdoor doen teveel mensen minder mee dan ze zouden willen en kunnen. Dit kan en moet anders!

Steun de petitie voor vergoeding van sociale revalidatie 

Wat doet HandicapNL

In Nederland leven ruim 2 miljoen mensen met een handicap. Hoewel vaak wordt gedacht dat de overheid het allemaal wel regelt voor deze doelgroep, verliezen zij nog altijd véél meer levenskwaliteit dan nodig. Zo is maar liefst één op de twee jongeren met een handicap eenzaam, leeft bijna een kwart van de mensen met een handicap in armoede, krijgt 60% van de ouders van een gehandicapt kind een burn-out en zijn mensen met een handicap zes keer zo vaak werkeloos.

Hier maken wij ons (onder andere) hard voor:

HandicapNL strijdt voor een normaal leven voor iédereen

HandicapNL stopt niet voordat iedereen met een handicap een normaal, waardevol dagelijks leven leidt. Dit doen wij met landelijke, regionale en lokale projecten. Zo verzorgen we bijvoorbeeld rolstoeltrainingen, organiseren we vriendschapsprojecten en maken we festivals toegankelijk. Het is noodzakelijke hulp die niemand anders oppakt. Maar dit kunnen we alleen blijven doen met jouw hulp!

Maartje, Barry en Lisa vertellen je graag hun verhaal: