We gaan het maken

Een spraakcomputer om een frikandel te bestellen, een aangepaste opblaasband om te kunnen zwemmen of een machine om zelfstandig te kunnen poepen. In het TV-programma ‘We gaan het maken’ gaan acht uitvinders aan de slag om het leven van mensen met een handicap te verbeteren.

We gaan het maken

‘We gaan het maken’ is een programma van BNNVARA i.s.m. HandicapNL en de VriendenLoterij. Elke maandagavond in maart om 21.30 uur was dit TV-programma te zien op NPO1. In vier afleveringen volgen we acht mensen die vanwege hun handicap tegen een drastisch probleem aanlopen. Een groep uitvinders gaat de uitdaging aan om een product te ontwikkelen dat hun leven voorgoed zal veranderen. Bekijk het programma hier terug.

Samen staan we sterk

Als je een handicap hebt, kan een slim hulpmiddel het verschil maken. Maar van een hulpmiddel naar een normaal dagelijks leven is nog een lange weg te gaan. Alles wat zo vanzelfsprekend leek, blijkt een enorm obstakel te zijn. Van de roltrap op het station tot een buurman die niet meer weet hoe hij je moet begroeten. Mensen met een handicap verliezen zo belangrijke onderdelen van een normaal leven. Terwijl dat niet nodig is. Wij hebben jou nodig om ervoor te zorgen dat de revalidatie niet stopt bij de voordeur. Laat je stem horen en teken de petitie!

Ja, ik teken de petitie!!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.