• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only

Wat is autisme?

Wat is autisme?

Autisme is een ontwikkelingsstoornis waar je mee geboren wordt. Je hersenen verwerken alles wat je ziet, hoort, voelt en ruikt op een andere manier. Dat komt omdat verschillende delen van je hersenen minder goed met elkaar samenwerken. De meeste mensen zien de wereld om hen heen als een samenhangend geheel. Voor iemand met autisme bestaat de wereld uit allemaal losse deeltjes.

Leestip: 9x tips hoe je omgaat met iemand met autisme

Moeilijke sociale interactie

De informatie die je via je zintuigen binnenkrijgt, wordt niet in een context geplaatst. Daardoor kost het je moeite om te begrijpen wat er gebeurt of snap je soms niet wat iemand bedoelt. Andersom snappen mensen jou vaak niet. Dit maakt sociale interactie moeilijk. Daarnaast heb je moeite met veranderingen en kunnen te veel prikkels uit de omgeving leiden tot onrust, stress en boosheid.

Een plek waar je begrepen wordt

Een initiatief dat HandicapNL graag steunt is Mama Vita, een ontmoetingsplek voor moeders van een kind met autisme. Een kind opvoeden met autisme vraagt namelijk nogal wat. Dagelijks ondervinden veel moeders de gevolgen van het autisme van hun kind(eren). Zij zitten met vragen, maken zich zorgen en voelen zich onzeker over de inrichting van het leven van hun kind. Voor mantelzorgers is het dan heel fijn om een plek te hebben waar ze begrepen worden, zonder oordelen.

Onze donateurs

Zonder donateurs kan HandicapNL haar werk niet doen. Daarom worden wij financieel door donateurs en bedrijven gesteund. Donateurs houden we graag op de hoogte met de nieuwsbrief. Je kunt ook met jouw donatie medeproducent worden van de volgende volgende documentaire over Kees Momma.

Wil jij het werk van HandicapNL steunen?

Word donateur