• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type

Zo praat je met kinderen over een handicap

‘Wat heeft die meneer?’ ‘Is dat kindje ziek?’ Wil jij ook altijd zo snel mogelijk je kind de mond snoeren als het een opmerking maakt in de buurt van iemand met een handicap? Niet doen! Maar wat dan wel?

Rianne, moeder van een zwaar gehandicapte zoon, krijgt regelmatig reacties op straat. Eentje is haar altijd bijgebleven. ‘Kunt u uw kind alstublieft ergens anders neerzetten?’ vroeg een vrouw die naast Rianne en Melle (11) bij de slager stond. ‘Mijn dochtertje vindt hem eng.’ Melle is zwaar spastisch, zit in een rolstoel, maakt harde geluiden en kwijlt overvloedig. Ja, dat kan eng overkomen, maar is ook prima uit te leggen aan een kind. Dat had Rianne met liefde gedaan.

Zes gouden tips

Toch blijven de meeste mensen met een handicap, of ouders van een kind met een handicap, open en positief. Vooral als kinderen contact zoeken en geïnteresseerd zijn, zien ze dit als een mooie stap naar integratie. En een kans om de handicap ‘normaler’ te maken. We verzamelden zes tips van deze ervaringsdeskundigen die jou als ouder kunnen helpen. Download ze nu.

Ja, ik ontvang graag de 6 gouden tips!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.

Lees andere populaire artikelen: