• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type

‘Wij zien die andere helft wél. En dit doen we eraan.’

HandicapNL heeft één simpele visie: iedereen moet mee kunnen doen in de maatschappij, ongeacht z’n beperking. En wij kijken speciaal naar die onzichtbare beperkingen zoals eenzaamheid, bejegening en overbelasting door mantelzorg. Dit doen we door maar liefst 500 initiatieven en projecten jaarlijks te ondersteunen.

In een samenleving waar iedereen gelijke kansen heeft, zouden wij overbodig zijn.

Vallen en opstaan

‘Mensen met een handicap krijgen nog te weinig mogelijkheden in onze maatschappij’, zegt Sanne Kroon, hoofd Projecten bij HandicapNL. ‘We willen hen weerbaarder en zichtbaarder maken. Daarom ondersteunen wij bijvoorbeeld rolstoeltrainingen, mogelijkheden om samen te sporten en theaterprojecten om zo mensen sterker en zelfverzekerder te maken.’

Samen bowlen

Eenzaamheid is één van de grootste onzichtbare beperking onder mensen met een licht verstandelijke beperking.  [Buddies] van HandicapNL doet hier iets aan. [Buddies] brengt jongeren met en zonder beperking bij elkaar. Een Buddy gaat bijvoorbeeld mee bowlen, shoppen of komt gezellig op bezoek.

Eenmaal thuis ontdek je pas echt de gevolgen van je beperking

Na een periode van revalideren begint het leven met een fysieke beperking pas echt. Want hoe regel je het huishouden, doe je boodschappen in een rolstoel of hoe pak je het werk weer op? ‘Met een geheel op maat gemaakt traject pakken revalidanten dit samen met trainers van de Rehab Academy aan’, vertelt Sanne.

Adempauze

Ook de zorgdruk op naasten, gezinsleden of familie – een bijkomstige ‘beperking’ die de omgeving vaak niet ziet – is een belangrijk speerpunt van HandicapNL, vertelt Sanne. ‘Dit doen we door initiatieven en projecten te ondersteunen die mantelzorgers ontzorgen door de zorg tijdelijk over te nemen. Zoals bijvoorbeeld onze partner Wielewaal, die speciale vakanties biedt voor kinderen met een handicap. Zo ontstaat er voor ouders of verzorgers een adempauze en de kinderen hebben een mooie tijd.’

Als ouders heb je zelf niet door dat je soms over je grenzen gaat vertelt de moeder van Luca. Ontvang het verhaal over Luca.

 

Ja, ik ontvang graag het verhaal van Luca!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.

Lees andere populaire artikelen: