Wat doe je wel, wat doe je niet?

Iemand die een hand mist, wil jou een hand geven. Wat doe je? En die man in die rolstoel vóór je, zou hij nu wel of niet hulp willen bij het openen van de deur? Sta jij wel eens voor dit soort dilemma’s? Lees dan snel verder.

Laten we eerlijk zijn, de gemiddelde Nederlander is niet gewend om te gaan met iemand met een beperking. Daarom vroegen wij hoe mensen met een handicap graag benaderd zouden willen worden. En met hun input zetten we wat ‘do’s & don’ts’ voor je op een rij.

Wil jij nooit meer een ongemakkelijk moment ervaren? Download dan gratis de 10 Do’s en Don’ts hier.

Om met de deur in huis te vallen…

Het antwoord op de vraag of je wel of niet een deur open moet houden voor iemand met een handicap, is simpel. Nee, dat hoeft niet. Bedenk dat ze thuis ook 88 deuren hebben, die ze 88 keer per dag open doen. Maar natuurlijk kun je het altijd vragen.

Alles draait om bejegening

Want dat is de belangrijkste tip van de hoofdpersonen in onze campagne: ‘Vráág het ons gewoon’. Alles draait om bejegening. Schiet niet zomaar te hulp, pak niet zomaar iemands boodschappen en duw niet zomaar iemands rolstoel. Dan maak je iemand onnodig klein.

Wat zeg je wel en wat niet?

Ook zoiets: complimenten. Altijd leuk, zou je denken. Toch krijgen mensen met een beperking vaak complimenten met een averechtse werking. ‘Geweldig dat je een relatie hebt!’ is goed bedoeld. Maar hee, waarom zou je géén relatie hebben met een handicap?

 

Wil jij nooit meer een ongemakkelijk moment ervaren? Vraag dan gratis de 10 Do’s en Don’ts aan.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Lees andere populaire artikelen: