Wat zie jij als je naar iemand met een handicap kijkt?

Wat zie jij als je naar iemand met een handicap kijkt? Wat denk jij? Grote kans dat vooral de ‘zichtbare’ handicap jouw aandacht trekt; een ontbrekende arm, een rolstoel, een ander gezicht of misschien valt je op in contact met hem of haar dat niet alles goed begrepen wordt. Het is heel menselijk om te kijken als iets anders is dan anders.

Hetty, Arnoud en Luca

Wij stellen in onze campagne drie mensen aan je voor: Hetty, Arnoud en Luca. Allemaal hebben ze een duidelijk zichtbare handicap en toch geven ze alle drie aan dat die handicap niet het lastigste is om mee te leven. De onzichtbare beperking, die belemmert: aangesproken worden als een kind, onderschat worden of dat mensen niet voorbij je uiterlijk kijken.

Wat doe je wel, wat doe je niet?

Wij kunnen met elkaar die onzichtbare beperkingen doorbreken. Hoe? Door je te verdiepen in de ander, ‘gewoon’ te doen, te vrágen of hulp gewenst is in plaats van hulp op te dringen. Voel je je hier onhandig in? Jij bent niet de enige! Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Download ze hieronder. Hierin vertellen een aantal mensen met een handicap hoe zij graag bejegend worden. Hele gewone dingen waar je vandaag mee kunt beginnen.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Ontmoet de hoofdpersonen: