Een toegankelijk evenement: waar begin je?

Een toegankelijk festival vraagt aanpassingen. Met een invalidetoilet en wat oprijplaten ben je er nog niet. Denk aan rustruimtes, verplegend personeel, toereikend sanitair, toegankelijke informatie en een goede overnachtingsplek. Maar waar begin je? HandicapNL wil de evenementensector niet alleen inspireren en motiveren om toegankelijkheid op de agenda te zetten, wij helpen je ook graag op weg door middel van praktische tips. Op deze pagina vind je een overzicht van onze webinars en workshops.

⇽ Ga naar de homepage van Toegankelijke Festivals

Gratis webinar: Inclusie & diversiteit

Ondanks de moeilijke situatie waar vele zelfstandigen en ondernemers binnen de evenementenbranche zich al ruim anderhalf jaar in bevinden, staat de duurzame en sociale ontwikkeling niet stil. Met hopelijk een mooi evenementenjaar in het verschiet is juist nú een goed moment om je duurzame plannen te heroverwegen en bij te schaven waar nodig.

In dit gratis webinar op 18 november gaat onze host, Nadine Ridder, in gesprek met mensen uit de evenementenindustrie. Zij delen hun eigen uitdagingen en oplossingen om tot duurzame veranderingen te komen die verdergaan dan het afvinken van boxjes. Lees hier het volledige programma en schrijf je gratis in!

  • Voor wie: Dit webinar is waardevol voor eventmanagers, event-producenten, communicatie & marketing managers, beleidsmakers en professionals in Nederland die meer willen weten over diversiteit en inclusie.
  • Wanneer: Het online webinar vindt plaats op donderdag 18 november van 11.00 tot 12.45.
  • Aanmelden: Je kunt je hier gratis aanmelden voor dit webinar.

Dit webinar is op initiatief van Green Events en in samenwerking met de Gemeente Utrecht, HandicapNL, Provincie Noord-Holland en De Groene Afslag tot stand gekomen.

Workshop tijdens Noorderslag

Van 19 t/m 22 januari vindt Eurosonic Noorderslag plaats, een vierdaags festival en congres in Groningen waarbij het thema muziek centraal staat. Tijdens het congres geven Dionne Dijkman (HandicapNL) en Lyke Poortvliet (Green Events) een praktische workshop over toegankelijkheid. Ze nemen je mee in de verschillende facetten van het toegankelijk maken van je evenement. Van communicatie en ticketing tot partners en praktische zaken. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je hoe je te werk gaat en waar je rekening mee moet houden. Tijdens de workshop is er uiteraard ruimte voor vragen en een dialoog.

  • Voor wie: De workshop is geschikt voor producenten, projectmanagers en communicatiemanagers binnen de evenementensector.
  • Wanneer: Eurosonic Noorderslag vindt plaats van 19 t/m 22 januari 2022. De precieze datum, locatie en tijd van de workshop worden later bekend gemaakt.
  • Aanmelden: Deze workshop is alleen beschikbaar voor mensen met een ticket voor ESNS Conference 2022. Tickets zijn te koop via de website van Eurosonic Noorderslag.

Teken voor toegankelijke evenementen!

Wij vinden dat iédereen welkom zou moeten zijn op een festival. Met een manifest willen we aan de gehele festivalsector laten zien dat inclusie een MUST is. En daar hebben we zo veel mogelijk handtekeningen voor nodig. Elke stem telt, want alleen samen maken we één krachtig geluid!

Ja, ik teken voor Onbeperkt Feest voor iédereen!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.