Terugblik op de lancering van Onbeperkt Feest!

We zijn nog steeds nauwelijks bekomen van het fantastische avontuur op de Dutch Grand Prix 2021. Wat een belevenis! Maar liefst 600 gasten hebben gebruik gemaakt van onze services en Extra Care faciliteiten. Op deze pagina blikken we samen terug op de lancering van Onbeperkt Feest, voorafgaand aan het evenement.

Bekijk hier de aftermovie :

De aftrap

De Dutch Grand Prix is één van de pioniers die zich hebben aangesloten bij de ‘Onbeperkt Feest’ ambitie van HandicapNL. Daarom vond daar op donderdag 2 september 2021 bij het pop-up zorghotel, welke speciaal voor het raceweekend was gebouwd, de aftrap van #OnbeperktFeest plaats. 

Sessie 1: Het ontstaan van Onbeperkt Feest

Onder leiding van Aldith Hunkar werden genodigden uit het bedrijfsleven, de festival- en evenementenbranche en overheden geïnformeerd over de meerwaarde en de ‘how to’ van toegankelijke festivals. Zo gaven Barry Hegeman (NRPU), Johan Kampman (Zwarte Cross) en Jeroen van de Koppel (HandicapNL) inzicht in het ontstaan, het praktisch realiseren en de financiering van het eerste zorghotel in 2019 tijdens de Zwarte Cross.

“Met onze Stichting DHL Cares ondersteunen we goede doelen. DHL is trotse sponsor van HandicapNL. Onze medewerkers zetten zich vol passie in om evenementen toegankelijk te maken voor iedereen.”

– Stephanie Ganzeboom, DHL 

Sessie 2: Praktische uitrol van het concept

Kelamo Masali (STRAF_WERK Festival) en Rob Langenberg (Dutch Grand Prix) belichte vanuit hun expertise als technisch producer en head of event operations wat het toegankelijk maken van een festival of evenement praktisch/operationeel vraagt. Rachel Luntungan die pas op latere leeftijd in een rolstoel terecht is gekomen voegde hier vanuit haar positie als ervaringsdeskundige aan toe wat het voor haar betekent om weer een evenement te kunnen bezoeken.

“Voordat ik in een rolstoel terecht kwam, was ik dol op festivals. Dit heb ik jarenlang niet aangedurfd, maar door de vele aanpassingen die via Onbeperkt Feest mogelijk worden gemaakt heb ik er weer vertrouwen in!”

– Rachel Luntungan

Sessie 3: De toekomst van Onbeperkt Feest

Tot slot keken Lyke Poortvliet (Green Events) en Dionne Dijkman (HandicapNL) naar de toekomst en de doelen van #OnbeperktFeest. Zij gaven de genodigden mee dat festivals door hun tijdelijke karakter een ideale proeftuin zijn waar stappen kunnen worden gezet op het gebied van inclusie. Hoewel duurzame factoren zoals afval scheiden, groene stroom en slim watergebruik al prominent op de agenda staan, blijven aanpassingen op het gebied van inclusie en diversiteit tot nu toe achter. 

Over Onbeperkt Feest

HandicapNL vindt dat iédereen welkom zou moeten zijn op een festival en gaat daarom onder de noemer #OnbeperktFeest samen met enkele koplopers uit de evenementensector aan de slag met het toegankelijk maken van festivals en evenementen voor mensen met een handicap. 

Dutch Grand Prix slechts het begin

De Dutch Grand Prix was slechts het eerste evenement waar we Onbeperkt Feest vierden. Onze missie is om de komende 5 jaar alle toonaangevende festivals in Nederland toegankelijk te maken. Lees hier meer over onze toekomstdromen.

We waren erg verrast door alles wat er uitstekend geregeld was op het gebied van toegang, faciliteiten en begeleiding. Het enthousiasme en de betrokkenheid maakten indruk.  Jullie hebben de letterlijke en figuurlijke hobbels van de Dutch Grand Prix recht gestreken. Dank daarvoor!

Sluit je aan bij Onbeperkt Feest

Ben je nog geen partner, maar zie je jezelf samen met ons deze missie omarmen? Als organisator, partner of sponsor? Wij sparren graag verder!  

Ilja Tersteeg, Relatiemanager Corporate Partnerships 
E-mail: ilja@handicap.nl 
Telefoon: +31638747076