• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only

Rehab Academy:
Grenzen verleggen en mogelijkheden vergroten

‘Ik onderneem nu eerst zelf actie in plaats van dat ik het een ander laat oplossen’

Als je opeens een fysieke beperking hebt, is het soms niet te accepteren dat je niet meer alles kunt. De ‘dagelijkse dingen’ kunnen zoveel energie kosten dat werk en vriendschappen al snel in het gedrang komen. Rehab Academy helpt je aanpakken met meer effect waardoor je minder afhankelijk bent van je omgeving.

Eenmaal thuis ontdek je pas echt de gevolgen van je beperking

Na een periode van revalideren begint het leven met een fysieke beperking pas echt. Want hoe regel je het huishouden, doe je boodschappen in een rolstoel of hoe pak je het werk weer op? Kortom, hoe pak je jouw ‘nieuwe’ leven op?

Rehab Academy leert om zelfstandig te leven

Initiatiefnemers Coen en Inge Vuijk zien dat steeds meer mensen pas thuis – na het reguliere revalidatietraject – ontdekken wat leven met een beperking echt betekent. Niets is namelijk (nog) aangepast of toegankelijk voor hun situatie. Ook sociaal en zakelijk verandert er vaak veel. Daarom biedt Rehab Academy gerichte trainingen om optimaal mee te doen in de maatschappij.

Ben jij geïnteresseerd?

 

Heb je interesse in een training van Rehab Academy en wil je graag meer informatie? Of wil je je direct aanmelden voor een opleidingstraject?

Stuur dan een mail naar HandicapNL en Rehab Academy neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Bel mij terug → 

Opleidingstrajecten bij Rehab Academy

Rehab Academy begint altijd met de vragen: wat kan je zelf en wat wil je zelf kunnen en waarbij heb je begeleiding nodig? Deelnemers van Rehab Academy trainen specifieke uitdagingen uit hun normale leven tijdens de cursus. Individueel en in teamverband, maar altijd in de ‘gewone’ wereld. Dat geeft de beste leerervaring met het meeste effect, volgens Coen en Inge Vuijk. De groep bestaat daarom uit maximaal 8 mensen met een fysieke beperking. Onderdeel van de cursus is een week en een weekend training op locatie. Daarnaast zijn er verschillende contactmomenten, individueel en in groepsverband.

“Wat heeft iemand met een fysieke beperking nodig om optimaal te functioneren?”

Rehab Academy en HandicapNL zijn partners

HandicapNL ondersteunt initiatieven gericht op het volwaardig meedoen in de samenleving, zoals de trainingsprogramma’s van Rehab Academy. HandicapNL en Rehab Academy willen de komende twee jaar ieder half jaar een opleidingsgroep starten. Samen bekijken we de impact van deze opleidingen zodat deze trajecten in de toekomst beschikbaar zijn voor iedereen die ze nodig heeft, meteen na de revalidatie of jaren later in een nieuwe levensfase.