Stichting Falderie geeft Verwenconcerten

Sommige kinderen beginnen te dansen en bewegen. Een ander kind dat de hele dag alleen maar lijkt te slapen doet opeens de ogen open en wordt alert. De Verwenconcerten van Falderie voor kinderen met een meervoudige beperking zorgen altijd voor bijzondere gebeurtenissen.

Een dwarsfluitspeler van Stichting FalderieStichting Falderie nodigt professionele musici uit om concerten te geven in een Ons Tweede Thuis huis. De reacties zijn altijd hartverwarmend en de kracht van muziek wordt onmiddellijk duidelijk. Muziek verbindt mensen met elkaar, hoe verschillend ook, en is belangrijk voor het welzijn van eenieder, met of zonder beperking

HandicapNL steunt lokale projecten

Een mooi project zoals de Verwenconcerten van Stichting Falderie is belangrijk want onze maatschappij lijkt niet gemaakt voor mensen met een handicap. Terwijl meedoen in de buurt waar je woont, zoals muziek- of toneelles volgen, sporten bij de lokale club of naar een leuke dagbesteding gaan, zo belangrijk is. Door de enorme bezuinigingen is er nauwelijks meer budget om kinderen, jongeren en volwassenen, die het zo hard nodig hebben, iets te bieden op het gebied van ontspanning en creativiteit.

De subsidiekraan is dichtgedraaid, waardoor activiteiten en mooie initiatieven noodgedwongen stoppen. En door de steeds maar stijgende (zorg)kosten hebben ze ook zelf minder te besteden. Daarom helpt HandicapNL tientallen kleine stichtingen, ouderinitiatieven en verenigingen. Samen zorgen we bijvoorbeeld voor een gezellige woonkamer van wooninitiatieven. Of ponykampen zodat ouders even ontzorgd worden en kinderen de tijd van hun leven hebben. Muziek- en sportactiviteiten die zorgen voor verbinding met de buurt. Ook bij jou in de buurt!

Met dit geld wordt weer fun toegevoegd aan deze ‘bijzondere’ levens.

Jouw bijdrage zorgt ervoor dat kinderen en volwassenen met een handicap een normaal leven kunnen leiden. Of zoals één van onze vrijwilligers mooi zegt: “Met dit geld wordt weer fun toegevoegd aan deze ‘bijzondere’ levens.” Met jouw steun kunnen we nog veel meer van deze mooie initiatieven en activiteiten bij jou in de buurt te helpen.

Ja, ik wil doneren

Erik Scherder Huis
Erik Scherder Huis
De Special Media Awards: de Oscars voor mediamakers met een handicap
De Special Media Awards: de Oscars voor mediamakers met een handicap