Speeltoestellen speciaal voor kinderen met een handicap

Kindcentrum De Samenstroom in Hellevoetsluis heeft samen met HandicapNL speeltoestellen geplaatst speciaal voor kinderen met een handicap. Zo staat er nu een voelbord en een lachspiegel op het speelpleintje.

Wandbord bij De Samenstroom

Volgens Silvia Grijseels, projectondersteuner van Stichting Bikkels, zijn de toestellen een echte verrijking. “In de lachspiegel hebben de kinderen een heel lang hoofd en korte benen. Dat vinden ze hilarisch! Het voelbord heeft vanwege de leuke kleuren een grote aantrekkingskracht.”

Voor de pedagogen is het voelbord ook een aanwinst. “Ze kunnen daarmee het verschil tussen hard, ruw en zacht goed uitleggen. Net als hoe dieren aanvoelen, een stekelvarken voelt bijvoorbeeld als die borstel en een poes als het lapje. Het is erg leuk en educatief dus.”

HandicapNL steunt lokale projecten

Een mooi project zoals bivan Stichting Bikkels is belangrijk want onze maatschappij lijkt niet gemaakt voor mensen met een handicap. Terwijl meedoen in de buurt waar je woont, zoals muziek- of toneelles volgen, sporten bij de lokale club of naar een leuke dagbesteding gaan, zo belangrijk is. Door de enorme bezuinigingen is er nauwelijks meer budget om kinderen, jongeren en volwassenen, die het zo hard nodig hebben, iets te bieden op het gebied van ontspanning en creativiteit.

De subsidiekraan is dichtgedraaid, waardoor activiteiten en mooie initiatieven noodgedwongen stoppen. En door de steeds maar stijgende (zorg)kosten hebben ze ook zelf minder te besteden. Daarom helpt HandicapNL tientallen kleine stichtingen, ouderinitiatieven en verenigingen. Samen zorgen we bijvoorbeeld voor een gezellige woonkamer van wooninitiatieven. Of ponykampen zodat ouders even ontzorgd worden en kinderen de tijd van hun leven hebben. Muziek- en sportactiviteiten die zorgen voor verbinding met de buurt. Ook bij jou in de buurt!

Met dit geld wordt weer fun toegevoegd aan deze ‘bijzondere’ levens.

Jouw bijdrage zorgt ervoor dat kinderen en volwassenen met een handicap een normaal leven kunnen leiden. Of zoals één van onze vrijwilligers mooi zegt: “Met dit geld wordt weer fun toegevoegd aan deze ‘bijzondere’ levens.” Met jouw steun kunnen we nog veel meer van deze mooie initiatieven en activiteiten bij jou in de buurt te helpen.

Ja, ik wil doneren