Special Olympics geeft sporters een kans om te stralen op het podium

Liefst 3.000 atleten en begeleiders streden in juni tijdens de Special Olympics in Twente met elkaar om de sportieve eer tijdens 25 sporttoernooien.

Trots over de streep tijdens Special Olympics
Foto: Rachelle Fotografie

Special Olympics, gesteund door donateurs van HandicapNL, biedt sporters met een verstandelijke beperking een kans om medailles te winnen en te stralen op een podium. Dat geeft hun meer zelfvertrouwen waardoor ze sterker in hun schoenen gaan staan. Zo worden ze zelfstandiger en ervaren ze het plezier van met elkaar zijn. Uiteindelijk hopen wij dan dat zij weer vrolijker en blijer in het leven staan!

HandicapNL steunt lokale projecten

Een mooi project zoals de Special Olympics is belangrijk want onze maatschappij lijkt niet gemaakt voor mensen met een handicap. Terwijl meedoen in de buurt waar je woont, zoals muziek- of toneelles volgen, sporten bij de lokale club of naar een leuke dagbesteding gaan, zo belangrijk is. Door de enorme bezuinigingen is er nauwelijks meer budget om kinderen, jongeren en volwassenen, die het zo hard nodig hebben, iets te bieden op het gebied van ontspanning en creativiteit.

De subsidiekraan is dichtgedraaid, waardoor activiteiten en mooie initiatieven noodgedwongen stoppen. En door de steeds maar stijgende (zorg)kosten hebben ze ook zelf minder te besteden. Daarom helpt HandicapNL tientallen kleine stichtingen, ouderinitiatieven en verenigingen. Samen zorgen we bijvoorbeeld voor een gezellige woonkamer van wooninitiatieven. Of ponykampen zodat ouders even ontzorgd worden en kinderen de tijd van hun leven hebben. Muziek- en sportactiviteiten die zorgen voor verbinding met de buurt. Ook bij jou in de buurt!

Met dit geld wordt weer fun toegevoegd aan deze ‘bijzondere’ levens.

Jouw bijdrage zorgt ervoor dat kinderen en volwassenen met een handicap een normaal leven kunnen leiden. Of zoals één van onze vrijwilligers mooi zegt: “Met dit geld wordt weer fun toegevoegd aan deze ‘bijzondere’ levens.” Met jouw steun kunnen we nog veel meer van deze mooie initiatieven en activiteiten bij jou in de buurt te helpen.

Ja, ik wil doneren