Ponykamp Manege Onder de Linde

Op het terrein van Revalidatie Friesland, nabij het bos in Beetsterzwaag, staat een unieke manege. Uniek, omdat in de natuur paardrijden speciaal voor kinderen en volwassenen met een handicap wordt aangeboden.

Meisje in een rolstoel bij een paard van Manege Onder de LindeDe manege organiseert jaarlijks een tweedaagse ponykamp voor ruiters met een beperking. HandicapNL heeft dit gesteund met een financiële bijdrage.

De kinderen genieten tijdens het ponykamp van elkaar, de pony’s en leuke activiteiten zoals pimp je pony, manegespelletjes en een buitenritje. “Ik vind ponykamp super leuk! Lekker knuff elen met de pony en samen heel veel lachen.” Het ponykamp wordt begeleid door gespecialiseerde instructeurs en opgeleide vrijwilligers.

HandicapNL steunt lokale projecten

Een mooi project zoals het ponykamp van Manege Onder de Linde is belangrijk want onze maatschappij lijkt niet gemaakt voor mensen met een handicap. Terwijl meedoen in de buurt waar je woont, zoals muziek- of toneelles volgen, sporten bij de lokale club of naar een leuke dagbesteding gaan, zo belangrijk is. Door de enorme bezuinigingen is er nauwelijks meer budget om kinderen, jongeren en volwassenen, die het zo hard nodig hebben, iets te bieden op het gebied van ontspanning en creativiteit.

De subsidiekraan is dichtgedraaid, waardoor activiteiten en mooie initiatieven noodgedwongen stoppen. En door de steeds maar stijgende (zorg)kosten hebben ze ook zelf minder te besteden. Daarom helpt HandicapNL tientallen kleine stichtingen, ouderinitiatieven en verenigingen. Samen zorgen we bijvoorbeeld voor een gezellige woonkamer van wooninitiatieven. Of ponykampen zodat ouders even ontzorgd worden en kinderen de tijd van hun leven hebben. Muziek- en sportactiviteiten die zorgen voor verbinding met de buurt. Ook bij jou in de buurt!

Met dit geld wordt weer fun toegevoegd aan deze ‘bijzondere’ levens.

Jouw bijdrage zorgt ervoor dat kinderen en volwassenen met een handicap een normaal leven kunnen leiden. Of zoals één van onze vrijwilligers mooi zegt: “Met dit geld wordt weer fun toegevoegd aan deze ‘bijzondere’ levens.” Met jouw steun kunnen we nog veel meer van deze mooie initiatieven en activiteiten bij jou in de buurt te helpen.

Ja, ik wil doneren

Het Barnevelds Gala: ‘’We doen het samen en dat is zo ontzettend waardevol’’
Het Barnevelds Gala: ‘’We doen het samen en dat is zo ontzettend waardevol’’
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris