Manege Onder de Linde

Op manege Onder de Linde het dorp Beterszwaag, zijn ruiters met een handicap meer dan welkom. Hier kunnen ze therapeutisch en recreatief paardrijden. Onder de Linde creëert een warme omgeving waar iedereen die van paarden houdt zijn of haar plek vindt! Ook valide mensen kunnen bij de manege terecht. HandicapNL steunt deze plek, omdat we zien hoeveel extra stappen ze keer op keer zetten om paardrijden voor iedereen mogelijk te maken.

 

Dagelijks rijden er 240 ruiters op de manege waarvan 170 met een handicap. De manege vindt het belangrijk om beide groepen te betrekken. Valide ruiters leren zo wat het betekent om te leven met een beperking. De ruiters met een handicap kunnen op hun beurt meedoen met de rest. Onder de Linde kijkt altijd naar wat mogelijk is – er zijn al beren genoeg.

Dagbesteding

Je kunt bij de manage overigens niet alleen paardrijden, want ook dagbesteding is een onderdeel van Onder de Linde. Mensen met een handicap kunnen één of meerdere dagdelen op de manage terecht en onder begeleiding meehelpen. Er zijn elke dag een heleboel taken te vervullen, denk aan: het verzorgen van de pony’s, meehelpen in de stallen of bij de lessen. De taken tijdens de dagbesteding worden volledig afgestemd op de mogelijkheden, persoonlijke interesse en leerdoelen. Eén ding is zeker, stilzitten is hier geen optie! Maar plezier en ontspanning zijn van even groot belang.

Ook mee doen?

Ben jij nieuwsgierig geworden of wil je ook het paard op? Neem dan een kijkje op de website van manege Onder de Linde voor nóg meer informatie!

Bezoek hier de website!