Muziek op de Elzengaard

Muziek is een geweldige manier om contact te maken, zeker wanneer kinderen zich moeilijk uit kunnen drukken. Het raakt, het troost, het reguleert emoties en het helpt bij de verdere ontwikkeling.

Kinderen met een verstandelijke beperking worden alleen vaak over het hoofd gezien bij cultuureducatie. Daarom zijn we op zoek gegaan naar manieren om ook hen muziek te kunnen bieden.

Muziek op de Elzengaard

 

Op kinderdagcentrum De Elzengaard in Megen worden muzieklessen gegeven aan verschillende groepen kinderen om zo hun ontwikkeling te vergroten. De begeleiders worden getraind en het muziekaanbod en de methode wordt vastgelegd om het geven van muziek aan kinderen met een ontwikkelachterstand overdraagbaar te maken.

HandicapNL steunt lokale projecten

Een mooi project zoals ‘Muziek op de Elzengaard’ is belangrijk want onze maatschappij lijkt niet gemaakt voor mensen met een handicap. Terwijl meedoen in de buurt waar je woont, zoals muziek- of toneelles volgen, sporten bij de lokale club of naar een leuke dagbesteding gaan, zo belangrijk is. Door de enorme bezuinigingen is er nauwelijks meer budget om kinderen, jongeren en volwassenen, die het zo hard nodig hebben, iets te bieden op het gebied van ontspanning en creativiteit.

De subsidiekraan is dichtgedraaid, waardoor activiteiten en mooie initiatieven noodgedwongen stoppen. En door de steeds maar stijgende (zorg)kosten hebben ze ook zelf minder te besteden. Daarom helpt HandicapNL tientallen kleine stichtingen, ouderinitiatieven en verenigingen. Samen zorgen we bijvoorbeeld voor een gezellige woonkamer van wooninitiatieven. Of ponykampen zodat ouders even ontzorgd worden en kinderen de tijd van hun leven hebben. Muziek- en sportactiviteiten die zorgen voor verbinding met de buurt. Ook bij jou in de buurt!

Met dit geld wordt weer fun toegevoegd aan deze ‘bijzondere’ levens.

Jouw bijdrage zorgt ervoor dat kinderen en volwassenen met een handicap een normaal leven kunnen leiden. Of zoals één van onze vrijwilligers mooi zegt: “Met dit geld wordt weer fun toegevoegd aan deze ‘bijzondere’ levens.” Met jouw steun kunnen we nog veel meer van deze mooie initiatieven en activiteiten bij jou in de buurt te helpen.

Ja, ik wil doneren

Erik Scherder Huis
Erik Scherder Huis
De Special Media Awards: de Oscars voor mediamakers met een handicap
De Special Media Awards: de Oscars voor mediamakers met een handicap