Voor en door tieners met het Downsyndroom: Ik ben geen kind meer!

HandicapNL steunt met trots het project Ik ben geen kind meer! van Stichting Downsyndroom (SDS)! Deze website is speciaal door en voor tieners met het Downsyndroom gemaakt en biedt allerlei hulpmiddelen om in gesprek te gaan en inzicht te krijgen in elkaars belevingswereld.

 

HandicapNL vindt dat iedereen mee moet kunnen doen in de maatschappij. Daarom ondersteunen wij projecten die de zelfstandigheid bij mensen met een handicap vergroten, zoals ‘Ik ben geen kind meer‘. Deze steun is volledig afhankelijk van donaties. Sta jij achter onze missie?

Word donateur

Stichting Downsyndroom

Stichting Downsyndroom is meer dan 30 jaar geleden opgericht door een aantal ouders van kinderen met het syndroom van Down. Zij hebben als voornaamste doel om informatie te leveren over het Downsyndroom om op deze manier de ontwikkeling en ontplooiing van mensen met het syndroom van Down te bevorderen. Dit doen ze door middel van voorlichtingen, trainingen en praktische ondersteuning.

Ik ben geen kind meer!

Speciaal voor tieners met het syndroom van Down heeft Stichting Downsyndroom een online platform gecreëerd, omdat gebleken is dat het moeilijk is voor deze tieners om te accepteren dat ze het syndroom van Down hebben. De website is zeer gebruiksvriendelijk en bevat allerlei informatie over verschillende levensgebieden. Zo leren de tieners bijvoorbeeld wat verliefdheid is of hoe je omgaat met een ruzie.

pijl  Ga naar de website ‘Ik ben geen kind meer!’

Meer weten?

Wil je meer weten over het syndroom van Down? Lees hier wat het syndroom van Down inhoudt, hoe je het kan herkennen, hoe je ermee omgaat en wat HandicapNL doet voor mensen met het syndroom van Down.

pijl  Leestip: Alles over het syndroom van Down

Help mee

Zonder onze donateurs zouden wij dit project niet kunnen ondersteunen. Wij zijn ze daar enorm dankbaar voor en houden ze graag op de hoogte van onze werkzaamheden in onze nieuwsbrief. Wil jij ook je steentje bijdragen? Word donateur!

Ja, ik wil graag donateur worden

Het Barnevelds Gala: ‘’We doen het samen en dat is zo ontzettend waardevol’’
Het Barnevelds Gala: ‘’We doen het samen en dat is zo ontzettend waardevol’’
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris