hetWerkvan inspireert kunstenaars met een beperking

Waarschijnlijk heb je een opleiding kunnen volgen die je graag wilde volgen. Heb je talenten of eigenschappen die je door de jaren heen verder ontwikkelt met behulp van cursussen of opleidingen. Voor kunstenaars met een is dat niet zo gemakkelijk. HetWerkvan helpt deze kunstenaars op weg.

Schilderijen van het Buiten Gewoon Kunst met een kunstenaar.
Schilderijen van het Buiten Gewoon Kunst met een kunstenaar.

Vanaf 18 jaar aan het werk

Heb je een verstandelijke beperking? Dan eindigt je opleiding veelal als 18 jaar bent geworden en daarna volgt dagbesteding. Inmiddels is deze dagbesteding lang niet altijd passend werk in de omgeving. HetWerkvan vindt dat dit anders moet en biedt jongeren met een handicap de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen en kunst te blijven maken.

Ieder jaar een andere stad

BuitenGewoon Kunst is een project van hetWerkvan en HandicapNL. Jaarlijks wordt op een andere plek in Nederland een inspiratietour gehouden waarmee kunstenaar met een verstandelijke beperking de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. Met de opbrengst van de jaarlijkse veiling worden dagbestedingsateliers ondersteund en wordt een educatieprogramma ontwikkeld. Kijk op hun website buitengewoonkunst.nl om te weten of de inspiratietour dit jaar bij jou in de buurt is.