Downacademy: een nieuw initiatief voor ouders om informatie te delen over Down

HandicapNL steunt De Down Academy: een nieuw initiatief om informatie met elkaar te delen. Zo hoeven ouders van een kind met het downsyndroom niet steeds alles helemaal zelf uit te zoeken.

 

HandicapNL vindt dat iedereen mee moet kunnen doen in de maatschappij. Daarom ondersteunen wij initiatieven die de zelfstandigheid van mensen met een handicap vergroten, zoals de ‘Down Academy‘. Deze steun is volledig afhankelijk van donaties. Sta jij achter onze missie?

Word donateur

Down Academy

Jonge ouders van een kind met Down moeten grotendeels het wiel opnieuw uitvinden. Maar waar begin je in de brei van (online) artikelen en specialisten? De Down Academy stelt zichzelf als doel om alle beschikbare informatie en doorverwijzingen te bundelen. Door ouders, groepsleiders en instellingen rondom mensen downsyndroom zo goed mogelijk te informeren, voelen zij zich gesteund en is de kans op passende informatie en oplossingen groter.

Ontplooiing

Door het optimaliseren van de communicatie met mensen met Down kunnen deze zich weer echt gezien en erkent voelen. Hierdoor bloeien veel mensen op. Door meer inzicht te bieden in de belevingswereld, aandachtspunten en ontwikkeling van mensen met downsyndroom, hoopt de Down Academy de omgeving rondom deze mensen zo ondersteunend mogelijk in te richten, zodat zij zich volledig kunnen ontplooien.

We vinden het belangrijk dat kinderen met en zonder beperking samen opgroeien. Dat is de basis voor een inclusieve maatschappij.

Trainingen

Het kennisnetwerk van de Down Academy helpt ouders en groepsleiders met al hun vragen. Bijvoorbeeld bij de keuze voor een reguliere school en de afwegingen en organisatie die hierbij komt kijken. Daarnaast verzorgen zij opleidingen, trainingen, coaching en lezingen. Meer weten over alles wat de academie te bieden heeft? Je vindt het aanbod aan trainingen op hun website.

Help mee

Zonder onze donateurs zouden wij dit project niet kunnen ondersteunen. Wij zijn ze daar enorm dankbaar voor en houden ze graag op de hoogte van onze werkzaamheden in onze nieuwsbrief. Wil jij ook je steentje bijdragen? Word donateur!

Ja, ik wil graag donateur worden

Erik Scherder Huis
Erik Scherder Huis
De Special Media Awards: de Oscars voor mediamakers met een handicap
De Special Media Awards: de Oscars voor mediamakers met een handicap