Pier de Boer prijs 2021

Elke twee jaar wordt de Pier de Boer-prijs uitgereikt. In september 2021 wordt deze prijs uitgereikt door initiatiefnemer Stichting SPZ en HandicapNL.

Met de prijs willen wij organisaties stimuleren om projecten te ontwikkelen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Geldprijs en beeldje

De Pier de Boer-prijs bestaat uit een bedrag van 30.000 euro en een bronzen beeldje. De tweede en derde prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro per genomineerde.

Wie was Pier de Boer?

Pier de Boer was de bevlogen ‘schoolmeester’ die aan de wieg van de sociaal-pedagogische Zorg (SPZ) in Nederland stond. Hij zette zich in zijn tijd in voor mensen met een verstandelijke beperking. Lees meer over Pier de Boer

Thema 2021

Het thema van de Pier de Boer-prijs 2021 is Meedoen door leren en werken. Doel van inclusie is om bij te dragen aan de kwaliteit van leven. Werken is daarin een belangrijk aspect, in het bijzonder als het gaat om het ervaren van gelijkwaardigheid. Voor duurzame inzetbaarheid en ontplooiing in je werk is leven lang leren van belang. Lees meer over het thema 2021 op de website van stichting SPZ.

Hoe kan ik meedoen aan de Pier de Boer-prijs 2021?

Daarvoor moet u twee vragen met “ja” kunnen beantwoorden:

  1. Het project past bij het thema van de Pier de Boer-prijs 2021.
  2. Het project voldoet aan de aanvraagcriteria

Voldoet uw project aan beide punten? Dan zijn er nog twee mogelijkheden:

  1. Het project bestaat al. In dit geval kunt u uw bestaande project nomineren. Stuur hiervoor het nominatieformulier naar ons toe.
  2. Het is een nieuw project. Stuur dan een aanvraag in en zend het motivatieformulier mee.